Brazilian vinaigrette salsa










Brazilian vinaigrette salsa

If you’ve ever been to a Brazilian restaurant, you know that our “vinagrete”, or Brazilian Vinaigrette Salsa, is a must! Traditionally served with feijoada or with any grilled meat, chicken or fish.

PREP TIME 5 mins, TOTAL TIME 5 mins

Serves: 8

INGREDIENTS

1 large onion, diced
4 tomatoes, diced
1 green or red bell pepper, diced (optional)
⅓ cup chopped parsley
¼ cup white wine vinegar
½ cup olive oil
Salt and pepper to taste

INSTRUCTIONS

Combine all the ingredients in a large bowl and mix well.
Season with salt and pepper and serve.

NOTES

1) The vinaigrette tastes even better if you let it rest at room temperature (or in the fridge) for about 30 minutes to one hour!
2) Brazilians usually make vinaigrette salsa with yellow onions, but you can substitute to your favorite kind of onion here.


Si vous avez déjà été dans un restaurant brésilien, vous savez que notre "vinagrete", ou vinaigrette brésilienne Salsa, est un must! Traditionnellement servi avec de la feijoada ou avec de la viande grillée, du poulet ou du poisson.

TEMPS DE PRÉPARATION 5 minutes, TEMPS TOTAL 5 minutes

Portions: 8

INGRÉDIENTS

1 gros oignon, coupé en dés
4 tomates, coupées en dés
1 poivron vert ou rouge coupé en dés (facultatif)
⅓ tasse de persil haché
¼ tasse de vinaigre de vin blanc
½ tasse d'huile d'olive
Sel et poivre au goût

INSTRUCTIONS

Mélanger tous les ingrédients dans un grand bol et bien mélanger.
Assaisonnez avec du sel et du poivre puis servez.

REMARQUES

1) La vinaigrette a un goût encore meilleur si vous la laissez reposer à température ambiante (ou au réfrigérateur) pendant environ 30 minutes à une heure!
2) Les Brésiliens préparent généralement de la vinaigrette avec des oignons jaunes, mais vous pouvez les remplacer par votre type d'oignon préféré.


Si alguna vez has estado en un restaurante brasileño, ¡sabes que nuestra "vinagreta", o salsa brasileña de vinagreta, es imprescindible! Tradicionalmente servido con feijoada o con cualquier carne, pollo o pescado a la parrilla.

TIEMPO DE PREPARACIÓN 5 minutos, TIEMPO TOTAL 5 minutos

Sirve: 8

INGREDIENTES

1 cebolla grande, cortada en cubitos
4 tomates, cortados en cubitos
1 pimiento verde o rojo, cortado en cubitos (opcional)
⅓ taza de perejil picado
¼ de taza de vinagre de vino blanco
½ taza de aceite de oliva
Sal y pimienta para probar

INSTRUCCIONES

Combine todos los ingredientes en un tazón grande y mezcle bien.
Sazone con sal y pimienta y servir.

NOTAS

1) La vinagreta sabe aún mejor si la dejas reposar a temperatura ambiente (o en la nevera) durante aproximadamente 30 minutos a una hora!
2) Los brasileños por lo general preparan salsa de vinagreta con cebollas amarillas, pero puedes sustituirla por tu tipo de cebolla favorita aquí.



Source: http://www.oliviascuisine.com/brazilian-vinaigrette-salsa/

Коментари

Популарни постови