Angolan goat stew (caldeirada de cabrito)









Angolan goat stew (caldeirada de cabrito)

Caldeirada de Cabrito is a traditional Angolan Goat Stew. Using Portuguese and Angolan ingredients in unison, it combines the wonderful flavors of chourico and goat together in a rich and flavorful stew with a spicy kick coming from some Piri Piri sauce.

*Serves 3-4*

Ingredients:

1 pound goat meat
1 8 oz. chourico sausage, chopped
Salt to taste
4 garlic cloves, crushed
1/2 cup white wine
1 pound potatoes, thickly cut
2 onions chopped
2 tomatoes, chopped
4 garlic cloves, whole
1 red bell pepper, sliced
1 teaspoon paprika
1 tablespoon olive oil
1 tablespoon piri piri sauce 

Directions:

1) Cut the goat into pieces and season with the olive oil, piri piri, and crushed garlic. Let it marinate for 3-4 hours.
2) Saute the goat meat and marinade in a frying pan for 2-3 minutes. Set it aside.
3) Season the potatoes with salt to taste and paprika.
4) In a saucepan, place the ingredients in this order layer by layer. First the onions, peppers, goat, tomatoes, and finally, the chourico and whole garlic cloves.
5) Cover with the white wine.
6) Cover the pan and cook for 30-35 minutes on medium heat until it is done. (Stir it well as it cooks and make sure it does not stick to the bottom.)
7) Once done, pour it into bowls. Serve.


Caldeirada de Cabrito est un ragoût de chèvre angolais traditionnel. Utilisant les ingrédients portugais et angolais à l'unisson, il combine les saveurs merveilleuses de chourico et de chèvre dans un ragoût riche et savoureux avec un coup de pied épicé provenant de la sauce Piri Piri.

* Sert 3 à 4 *

Ingrédients:

1 livre de viande de chèvre
1 8 oz saucisse chourico, hachée
Sel au goût
4 gousses d'ail écrasées
1/2 tasse de vin blanc
1 livre de pommes de terre, coupées en épaisseur
2 oignons hachés
2 tomates hachées
4 gousses d'ail, entières
1 poivron rouge, tranché
1 cuillère à café de paprika
1 cuillère à soupe d'huile d'olive
1 cuillère à soupe de sauce piri piri

Instructions:

1) Couper la chèvre en morceaux et assaisonner avec l'huile d'olive, le piri piri et l'ail écrasé. Laisser mariner pendant 3-4 heures.
2) Faites sauter la viande de chèvre et la marinade dans une poêle pendant 2-3 minutes. Mettez-le de côté.
3) Assaisonnez les pommes de terre avec du sel et du paprika.
4) Dans une casserole, placer les ingrédients dans cet ordre, couche par couche. D'abord les oignons, les poivrons, la chèvre, les tomates, et enfin, le chourico et les gousses d'ail entières.
5) Couvrir avec le vin blanc.
6) Couvrez la casserole et faites cuire pendant 30-35 minutes à feu moyen jusqu'à ce que ce soit fait. (Remuez bien car il cuisine et assurez-vous qu'il ne colle pas au fond.)
7) Une fois terminé, versez-le dans des bols. Servir.



Caldeirada de Cabrito es un estofado de cabra angoleño tradicional. Usando ingredientes portugueses y angolanos al unísono, combina los maravillosos sabores de churico y cabra juntos en un guiso rico y sabroso con una patada picante proveniente de una salsa Piri Piri.

* Sirve 3-4 *

Ingredientes:

1 libra de carne de cabra
1 8 oz salchicha chourico, picada
Sal al gusto
4 dientes de ajo, aplastados
1/2 taza de vino blanco
1 libra de papas, grueso corte
2 cebollas picadas
2 tomates, picados
4 dientes de ajo, enteros
1 pimiento rojo, en rodajas
1 cucharadita de pimentón
1 cucharada de aceite de oliva
1 cucharada de salsa piri piri

Direcciones:

1) Corte la cabra en pedazos y sazone con aceite de oliva, piri piri y ajo picado. Déjelo marinar durante 3-4 horas.
2) Saltee la carne de cabra y el adobo en una sartén por 2-3 minutos. Hazlo a un lado.
3) Sazonar las papas con sal al gusto y pimentón.
4) En una olla, coloque los ingredientes en esta orden capa por capa. Primero las cebollas, los pimientos, la cabra, los tomates y finalmente el chourico y los dientes de ajo enteros.
5) Cubra con el vino blanco.
6) Cubra la olla y cocine por 30-35 minutos a fuego medio hasta que esté lista. (Revuelva bien mientras se cocina y asegúrese de que no se pegue al fondo).
7) Una vez hecho esto, viértalo en tazones. Servir.


Source: https://easyportugueserecipes.com/angolan-goat-stew-caldeirada-de-cabrito/

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