Baked Fish





Baked Fish

Iceland has always been a nation of fishermen, so the most diverse dishes from the country are undoubtedly those with seafood. While fish is prepared and served in a wide variety of ways, perhaps the most palatable to people from all backgrounds is when it is baked in the national tradition. 

Ingredients

1 tablespoon butter
6 fish fillets or 6 cod fish fillets
1 lemon
salt, pepper to taste
200 g Emmenthaler cheese or 200 g Tilsiter cheese, grated
1 tablespoon mustard
1 cup cream
1/2 cup breadcrumbs

Directions:

Preheat oven to 180° Celsius.
Butter a baking dish.
Put the fillets into the baking dish.
Season the fillets with salt, pepper and freshly squeezed lemon juice.
Cover the fish with grated cheese.
Mix mustard with cream and pour it over fish fillets.
Cover with breadcrumbs.
Bake the fillets for 35 minutes.
Serve with rice or noodles or mashed potatoes


L'Islande a toujours été une nation de pêcheurs, donc les plats les plus variés du pays sont sans aucun doute ceux avec des fruits de mer. Bien que le poisson soit préparé et servi de diverses façons, le plus acceptable pour les gens de tous les horizons est quand il est cuit dans la tradition nationale.

Ingrédients

1 cuillère à soupe de beurre
6 filets de poisson ou 6 filets de morue
1 citron
sel, poivre au goût
200 g de fromage Emmenthaler ou 200 g de fromage Tilsiter râpé
1 cuillère à soupe de moutarde
1 tasse de crème
1/2 tasse de chapelure

Instructions:

Préchauffer le four à 180 ° Celsius.
Beurrer un plat allant au four.
Mettez les filets dans le plat de cuisson.
Assaisonnez les filets avec du sel, du poivre et du jus de citron fraîchement pressé.
Couvrir le poisson avec du fromage râpé.
Mélanger la moutarde avec la crème et la verser sur les filets de poisson.
Couvrir de chapelure.
Faites cuire les filets pendant 35 minutes.
Servir avec du riz ou des nouilles ou de la purée de pommes de terre



Islandia siempre ha sido una nación de pescadores, por lo que los platos más diversos del país son, sin duda, los que tienen mariscos. Mientras que el pescado se prepara y se sirve en una amplia variedad de formas, tal vez la más apetecible para las personas de todos los orígenes es cuando se hornea en la tradición nacional.

Ingredientes

1 cucharada de mantequilla
6 filetes de pescado o 6 filetes de pescado de bacalao
1 limón
sal, pimienta al gusto
200 g de queso Emmenthaler o 200 g de queso Tilsiter, rallado
1 cucharada de mostaza
1 taza de crema
1/2 taza de pan rallado

Direcciones:

Precalentar el horno a 180 ° Celsius.
Mantequilla un plato para hornear.
Pon los filetes en la fuente para hornear.
Sazone los filetes con sal, pimienta y jugo de limón recién exprimido.
Cubra el pescado con queso rallado.
Mezcle la mostaza con crema y viértala sobre los filetes de pescado.
Cubra con pan rallado.
Hornee los filetes durante 35 minutos.
Sirva con arroz o fideos o puré de papas


Source: https://guidetoiceland.is/best-of-iceland/delicious-icelandic-recipes



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