Thai Basil Pork Stir-Fry








Thai Basil Pork Stir-Fry

If you're a fan of authentic Thai street food, you must try this wonderful Thai Basil Pork Stir Fry. It's classic Thai at its tastiest. Usually, this dish is made with ground pork, but nearly any type of pork or chicken can be used - for my recipe, I used pork loin cut into thin strips. There are two keys to this dish: first, make sure you use enough basil, and second, get yourself this secret Thai ingredient: Golden Mountain Sauce (see more on this sauce below recipe). ENJOY!

What You'll Need

3/4 lb. to 1 lb. pork, cut into very thin strips (OR chicken or beef)
4-5 cloves garlic, chopped fine
1-2 fresh red chilies, chopped fine (OR substitute 1/2 to 3/4 tsp. dried crushed chili)
1/4 cup chicken stock
1 egg
1/4 to 1/2 cup fresh basil (be generous)
4-5 green onions, sliced
2-3 tbsp. oil for stir-frying
Garnish: 1 fresh red chili, sliced

STIR-FRY SAUCE:

2 tbsp. oyster sauce
2-3 tbsp.Golden Mountain Sauce
1 tbsp. fish sauce
1 tsp. dark soy sauce
1 tbsp. brown sugar
2 tbsp. fresh-squeezed lime juice

How to Make It

Shopping Tip: Golden Mountain Sauce can be difficult to track down in stores, but you can buy it online quite easily.
Combine all Stir-Fry Sauce ingredients together in a cup. Stir well to dissolve the sugar. Set near the stove.
Heat a wok or large frying pan over medium-high heat. Add 2-3 Tbsp. oil and swirl around, then add the garlic and chili. Stir-fry 30 seconds to 1 minute to release the fragrance, then add the meat.
Stir-fry until the pork is nearly cooked (5-6 minutes). Add half the chicken stock as you stir-fry to keep ingredients sizzling. Reserve remaining stock for later.
Push ingredients aside and crack the egg into the middle of your wok/pan. Quickly stir-fry to scramble the egg, then mix it in with the other ingredients.
Add the stir-fry sauce and stir to incorporate.
Reduce heat to medium-low. Allow your stir-fry to simmer 2-3 minutes (add a little more of the chicken stock if needed). While the dish is simmering, chop up the basil.
Add remaining chicken stock plus the green onions and the basil. Stir well.
Reduce heat to low and taste-test. Note: this dish should be on the salty side, and as spicy as you can tolerate. If too salty for your taste, add another squeeze or two of lime juice. If not salty enough, add more fish sauce and/or golden mountain sauce. Add more fresh or dried chili (I added fresh for this picture) if desired.
Serve immediately when plenty of Thai jasmine rice. Excellent when paired with a clean & crisp cold lager!


Si vous êtes un fan de la nourriture de rue thaïlandaise authentique, vous devez essayer ce merveilleux Sauté de porc au basilic thaïlandais. C'est le thaï classique à son meilleur goût. Habituellement, ce plat est fait de porc haché, mais presque n'importe quel type de porc ou de poulet peut être utilisé - pour ma recette, j'ai utilisé de la longe de porc coupée en fines lanières. Il y a deux clefs à ce plat: d'abord, assurez-vous d'utiliser assez de basilic, et ensuite, procurez-vous cet ingrédient thaïlandais secret: Golden Mountain Sauce (voir plus sur cette sauce ci-dessous recette). PRENDRE PLAISIR!

Ce dont vous aurez besoin

De 3/4 lb à 1 lb de porc, coupé en très fines lanières (OU poulet ou boeuf)
4-5 gousses d'ail hachées
1-2 piments rouges frais, hachés finement (OU substitut 1/2 à 3/4 c.
1/4 tasse de bouillon de poulet
1 oeuf
1/4 à 1/2 tasse de basilic frais (soyez généreux)
4-5 oignons verts tranchés
2-3 c. huile pour faire sauter
Garniture: 1 piment rouge frais tranché

SAUCE FRITTRICE:

2 cuillères à soupe. sauce aux huîtres
2-3 cuillères à soupe.Sauce de montagne golden
1 cuillère à soupe. sauce poisson
1 c. sauce soja
1 cuillère à soupe. cassonade
2 cuillères à soupe. jus de lime fraîchement pressé

Comment le faire

Conseil d'achat: La sauce Golden Mountain peut être difficile à retrouver dans les magasins, mais vous pouvez l'acheter en ligne assez facilement.
Mélanger tous les ingrédients Sauce Sauce dans une tasse. Remuez bien pour dissoudre le sucre. Réglez près du poêle.
Chauffer un wok ou une grande poêle à feu moyen-vif. Ajoutez 2-3 c. huiler et tourbillonner, puis ajouter l'ail et le piment. Sauté de 30 secondes à 1 minute pour libérer le parfum, puis ajouter la viande.
Sauté jusqu'à ce que le porc soit presque cuit (5-6 minutes). Ajouter la moitié du bouillon de poulet pendant que vous faites sauter pour garder les ingrédients grésillants. Réservez le stock restant pour plus tard.
Poussez les ingrédients de côté et faites éclater l'œuf au milieu de votre wok / casserole. Sauté rapidement pour brouiller l'œuf, puis mélanger avec les autres ingrédients.
Ajouter la sauce sauté et remuer pour incorporer.
Réduire le feu à moyen-doux. Laissez mijoter votre sauté 2-3 minutes (ajoutez un peu plus de bouillon de poulet si nécessaire). Pendant que le plat mijote, hachez le basilic.
Ajouter le bouillon de poulet restant, les oignons verts et le basilic. Bien mélanger.
Réduire la chaleur à basse température et tester le goût. Note: ce plat devrait être du côté salé, et aussi épicé que vous pouvez tolérer. S'il est trop salé à votre goût, ajouter une autre pression ou deux de jus de citron vert. Si ce n'est pas assez salé, ajoutez plus de sauce de poisson et / ou de sauce de montagne dorée. Ajouter plus de piment frais ou séché (j'ai ajouté frais pour cette image) si désiré.
Servir immédiatement avec beaucoup de riz au jasmin thaï. Excellent lorsqu'il est associé à une lager froide propre et croustillante!



Si eres fanático de la auténtica comida callejera tailandesa, debes probar este maravilloso Thai Basil Pork Stir Fry. Es clásico tailandés en su punto más sabroso. Por lo general, este plato está hecho con carne de cerdo molida, pero se puede usar casi cualquier tipo de carne de cerdo o pollo. Para mi receta, utilicé lomo de cerdo cortado en tiras finas. Hay dos claves para este plato: primero, asegúrese de usar suficiente albahaca, y segundo, consiga este ingrediente tailandés secreto: salsa Golden Mountain (vea más sobre esta salsa debajo de la receta). DISFRUTAR!

Lo que necesitarás

3/4 lb. a 1 lb. de carne de cerdo, cortada en tiras muy delgadas (O pollo o carne de res)
4-5 dientes de ajo picados finos
1-2 chiles rojos frescos, picados finos (O sustituya 1/2 a 3/4 de cucharadita de chile picado seco)
1/4 taza de caldo de pollo
1 huevo
1/4 a 1/2 taza de albahaca fresca (sea generoso)
4-5 cebollas verdes, en rodajas
2-3 cucharadas aceite para freír
Adorne: 1 chile rojo fresco, rebanado

SALSA STIR-FRY:

2 cucharadas. salsa de ostras
2-3 cucharadas de salsa de montaña de oro
1 cucharada. salsa de pescado
1 cucharadita salsa de soja oscura
1 cucharada. azúcar morena
2 cucharadas. zumo de lima recién exprimido

Como hacerlo

Consejos para hacer compras: Golden Mountain Sauce puede ser difícil de rastrear en las tiendas, pero puedes comprarlo en línea con bastante facilidad.
Combine todos los ingredientes de la salsa Stir-Fry Sauce en una taza. Revuelva bien para disolver el azúcar. Establecer cerca de la estufa.
Caliente un wok o una sartén grande a fuego medio-alto. Agregue 2-3 cucharadas aceite y revuelva, luego agregue el ajo y el chile. Revuelva-fríe 30 segundos a 1 minuto para liberar la fragancia, luego agregue la carne.
Sofríe hasta que el cerdo esté casi cocinado (5-6 minutos). Agregue la mitad del caldo de pollo mientras sofríe para mantener los ingredientes chisporroteando. Reserve el stock restante para más tarde.
Empuje los ingredientes a un lado y rompa el huevo en el medio de su wok / sartén. Saltee rápidamente para revolver el huevo, luego mezcle con los otros ingredientes.
Agregue la salsa de sofrito y revuelva para incorporar.
Reduce el calor a medio-bajo. Permita que su salteado cocine a fuego lento de 2 a 3 minutos (agregue un poco más de caldo de pollo si es necesario). Mientras el plato hierve a fuego lento, corta la albahaca.
Agregue el caldo de pollo restante más las cebollas verdes y la albahaca. Revuelva bien.
Reduce el fuego a bajo y prueba de sabor. Nota: este plato debe ser salado y tan picante como puedas tolerar. Si es demasiado salado para su gusto, agregue otro chorrito o dos de jugo de lima. Si no es lo suficientemente salado, agregue más salsa de pescado y / o salsa dorada de montaña. Agregue más chile fresco o seco (lo agregué fresco para esta imagen) si lo desea.
Servir inmediatamente cuando haya suficiente arroz jazmín tailandés. Excelente cuando se combina con una cerveza fría limpia y crujiente!


Source: https://www.thespruce.com/thai-basil-pork-3217228

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