Hariyali Chicken Green Chicken Tikka







Hariyali Chicken
Green Chicken Tikka

Ingredients
·         6 chicken thigh fillets, trimmed and skinned
Marinade

1.    1 tsp cumin seeds
2.    1 bunch fresh coriander, leaves and stems
3.    ½ bunch fresh mint leaves,  
4.    4 garlic cloves
5.    3cm piece of fresh ginger
6.    4 fresh green chillies
7.    1 tsp salt
8.    ½ lemon, juice only
9.    1 tbsp oil
10.  3 tbsp thick Greek yogurt


Method

Clean, wash and pat dry the chicken pieces.
Put the cumin seeds into a pestle and mortar and roughly crush the seeds.
Place the mint, coriander, ginger, garlic, chillies, lemon juice, salt and oil into a blender and blitz to a paste.
Empty this paste into a bowl and mix in the yoghurt.
Combine the chicken and the marinade and let it sit for at least 30 minutes but overnight is better.
Cook in the oven at 180°C for 25 minutes or on the barbecue for about 10-15 minutes until cooked through.


Ingrédients

·                6 filets de cuisse de poulet, garnis et émaillés

Marinade

·                1 c. À thé de graines de cumin
·                1 coriandre fraîche, feuilles et tiges
·                ½ bouquet de feuilles de menthe fraîches,
·                4 gousses d'ail
·                morceau de gingembre frais de 3 cm
·                4 piments verts frais
·                1 c. À thé de sel
·                ½ citron, jus seulement
·                1 cuillère à soupe d'huile
·                3 cuillères à soupe de yaourt grec




Méthode

Nettoyer, laver et sécher les morceaux de poulet.
Mettez les graines de cumin dans un pilon et un mortier et écrasez grossièrement les graines.
Placez la menthe, la coriandre, le gingembre, l'ail, les piments, le jus de citron, le sel et l'huile dans un mélangeur et le blitz dans une pâte.
Videz cette pâte dans un bol et mélangez le yaourt.
Mélanger le poulet et la marinade et laisser reposer pendant au moins 30 minutes, mais la nuit est meilleure.
Cuire au four à 180 ° C pendant 25 minutes ou sur le barbecue pendant environ 10-15 minutes jusqu'à ce qu'il soit bien cuit.

 
Ingredientes
 
·         6 filetes de muslo de pollo, cortados y pelados
 
Escabeche
 
·         1 cucharadita de semillas de comino
·         1 manojo de cilantro fresco, hojas y tallos
·         ½ manojo de hojas de menta fresca,
·         4 dientes de ajo
·         trozo de 3 cm de jengibre fresco
·         4 chiles verdes frescos
·         1 cucharadita de sal
·         ½ limón, sólo jugo
·         1 cucharada de aceite
·         3 cucharadas de yogur griego grueso
 
 
Método
 
Limpiar, lavar y secar las piezas de pollo.
Poner las semillas de comino en un mortero y morteros y aplastar las semillas.
Coloque la menta, el cilantro, el jengibre, el ajo, los chiles, el jugo de limón, la sal y el aceite en una licuadora y blitz a una pasta.
Vaciar esta pasta en un bol y mezclar en el yogur.
Combine el pollo y el adobo y déjelo reposar durante al menos 30 minutos, pero durante la noche es mejor.
Cocinar en el horno a 180 ° C durante 25 minutos o en la barbacoa durante unos 10-15 minutos hasta que esté bien cocida.


Source: http://www.harighotra.co.uk/hariyali-chicken-recipe

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