Chicken Mozambique
Chicken Mozambique
Chicken Mozambique is
a popular Portuguese dish which combines tender chicken in a delicious lemon
garlic sauce. Chicken Mozambique is great because it is not difficult to make
and is always sure to impress. It is most typically served alongside a side of
white rice or french fries.
Ingredients:
2 tablespoons olive oil
2 pounds chicken breast, cubed
3 tablespoons butter
1 onion, diced
1 teaspoon salt
2 tablespoons garlic, chopped
1 teaspoon lemon juice
6 oz beer
2 sazon goya con azafran packets
2 tablespoons piri piri
1 teaspoon cilantro chopped to garnish
2 lemon quarters to garnish
Directions:
1) In a large frying pan, sauté the chicken cubes in the olive oil on medium to high heat. Season with the teaspoon of salt.
2) Once cooked through, remove the chicken and set aside in a bowl.
3) Add the onions and garlic to the pan along with 1 tablespoon of the butter. Stir as it cooks.
4) Pour half of a beer, 6 oz, into the pan and stir to deglaze the pan.
5) Add the chicken back to the pan along with the piri piri sauce, lemon juice, two packets of sazon goya, and the rest of the butter.
6) Let it simmer for 2 to 3 minutes on medium heat while stirring occasionally.
7) Once done, remove from the pan and place onto a serving platter.
8) Garnish with the chopped cilantro and lemon quarters. Serve along with some white rice while hot.
Ingrédients:
2 cuillères à
soupe d'huile d'olive
2 livres de
poitrine de poulet, en cubes
3 cuillères à
soupe de beurre
1 oignon, coupé
en dés
1 cuillère à
café de sel
2 cuillères à
soupe d'ail, hachées
1 cuillère à
café de jus de citron
6 oz de bière
2 sazon goya
con azafran paquets
2 cuillères à
soupe de piri piri
1 cuillère à
café de coriandre hachée pour garnir
2 quartiers de
citron pour garnir
Instructions:
1) Dans une
grande poêle, faites sauter les cubes de poulet dans l'huile d'olive à feu
moyen à élevé. Assaisonnez avec la cuillère à café de sel.
2) Une fois
préparé, retirez le poulet et placez-le dans un bol.
3) Ajouter les
oignons et l'ail à la poêle avec 1 cuillère à soupe de beurre. Remuer comme il
fait cuire.
4) Versez la
moitié d'une bière, 6 oz, dans la poêle et remuez pour déglacer la casserole.
5) Ajouter le
poulet à la poêle avec la sauce piri piri, le jus de citron, deux paquets de
sazon goya et le reste du beurre.
6) Laisser
mijoter pendant 2 à 3 minutes à feu moyen tout en remuant de temps en temps.
7) Une fois
terminé, retirez-le de la casserole et placez-le sur un plateau de service.
8) Garnir des
quartiers de coriandre et de citron hachés. Servir avec du riz blanc tout
chaud.
Ingredientes:
2 cucharadas de aceite de oliva
2 libras de pechuga de pollo, en cubos
3 cucharadas de mantequilla
1 cebolla picada
1 cucharadita de sal
2 cucharadas de ajo picado
1 cucharadita de jugo de limón
6 oz de cerveza
2 sazon goya con azafran paquetes
2 cucharadas piri piri
1 cucharadita de cilantro picado para adornar
2 cuartos de limón para decorar
Direcciones:
1) En una sartén grande, saltee los cubitos de pollo en
el aceite de oliva a fuego medio o alto. Sazone con la cucharadita de sal.
2) Una vez cocido, quite el pollo y póngalo a un lado en
un recipiente.
3) Agregue la cebolla y el ajo a la cacerola junto con 1
cucharada de la mantequilla. Revuelva mientras cocina.
4) Vierta la mitad de una cerveza, 6 oz, en la sartén y
revuelva para desglazar la sartén.
5) Añadir el pollo de nuevo a la sartén junto con la piri
piri salsa, jugo de limón, dos paquetes de sazon goya, y el resto de la
mantequilla.
6) Dejar cocer a fuego lento durante 2 a 3 minutos a
fuego medio mientras se revuelve de vez en cuando.
7) Una vez hecho esto, retire de la cacerola y coloque en
un plato de servir.
8) Adorne con el cilantro picado y cuartos de limón.
Servir junto con un poco de arroz blanco mientras está caliente.
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