Mojo chicken (pollo con mojo)








Mojo chicken (pollo con mojo)

Ingredients

1.8 kgwhole chicken, cut into 10 pieces (see Note)
lime and orange wedges, and black beans and rice, to serve

Mojo marinade

2 garlic cloves
1 long red chilli, chopped
2 oranges, 1 zested, 2 juiced
2 limes, juiced
1 tsp dried oregano
1 tsp ground cumin
2 tbs olive oil

Instructions

Resting time overnight

To make marinade, using a mortar and pestle, grind garlic, chilli and 1 tsp salt to a fine paste. Stir in orange zest and juice, lime juice, oregano, cumin and oil.
Using a sharp knife, score chicken, then place in a single layer in a baking dish. Rub chicken with marinade until well coated. Cover and refrigerate overnight.
Heat a barbecue or chargrill pan over medium heat. Drain and discard marinade. Cook chicken, turning occasionally, for 25 minutes or until cooked through. (It will blacken slightly due to the orange juice.)
Serve chicken hot or cold with lime and orange wedges, and black beans and rice.

Note
• Ask your butcher to joint the chicken for you, or to do this yourself, using poultry shears, remove chicken legs and thighs, then remove chicken breasts and cut in half, and finally remove the wings; you should have 10 pieces. 


Ingrédients

1,8 kg de poulet entier, coupé en 10 morceaux (voir Note)
quartiers de lime et d'orange, et haricots noirs et riz, pour servir

Marinade Mojo

2 gousses d'ail
1 long piment rouge haché
2 oranges, 1 zesté, 2 jus
2 citrons verts, jus
1 c. À thé d'origan séché
1 c. À thé de cumin moulu
2 cuillères à soupe d'huile d'olive

Instructions

Temps de repos pendant la nuit

Pour faire la marinade, en utilisant un mortier et un pilon, moudre l'ail, le piment et 1 cuillère à café de sel en une pâte fine. Incorporer le zeste et le jus d'orange, le jus de lime, l'origan, le cumin et l'huile.
À l'aide d'un couteau tranchant, marquez le poulet, puis placez-le en une seule couche dans un plat allant au four. Frottez le poulet avec la marinade jusqu'à ce qu'il soit bien enrobé. Couvrir et réfrigérer pendant la nuit.
Chauffer un barbecue ou une poêle à charnue à feu moyen. Égoutter et jeter la marinade. Cuire le poulet, en le retournant de temps en temps, pendant 25 minutes ou jusqu'à ce qu'il soit cuit. (Il va noircir légèrement à cause du jus d'orange.)
Servir le poulet chaud ou froid avec des quartiers de citron vert et d'orange et des haricots noirs et du riz.

Remarque
• Demander à votre boucher d'assembler le poulet pour vous, ou de le faire vous-même, en utilisant des ciseaux à volaille, retirer les cuisses et les cuisses de poulet, puis retirer les poitrines de poulet et les couper en deux; vous devriez avoir 10 pièces.


Ingredientes

Pollo de 1,8 kg, cortado en 10 piezas (ver Nota)
rodajas de limón y naranja, y frijoles negros y arroz, para servir

Adobo Mojo

2 dientes de ajo
1 chili rojo largo, picado
2 naranjas, 1 zested, 2 jugo
2 limas, en jugo
1 cucharadita de orégano seco
1 cucharadita de comino molido
2 cucharadas de aceite de oliva

Instrucciones

Tiempo de descanso durante la noche

Para hacer el adobo, usando un mortero y una mano, muele el ajo, el chile y 1 cucharadita de sal en una pasta fina. Agregue la ralladura de naranja y el jugo, el jugo de lima, el orégano, el comino y el aceite.
Con un cuchillo afilado, anota el pollo, luego colócalo en una sola capa en una fuente para hornear. Frote el pollo con adobo hasta que esté bien cubierto. Cubra y refrigere toda la noche.
Caliente una barbacoa o una bandeja a fuego medio. Escurrir y descartar el adobo. Cocine el pollo, volteándolo ocasionalmente, durante 25 minutos o hasta que esté cocido. (Ennegrecerá levemente debido al jugo de naranja.)
Sirva pollo caliente o frío con rodajas de limón y naranja, y frijoles negros y arroz.

Nota
• Pídale a su carnicero que prepare el pollo para usted, o que lo haga usted mismo, usando tijeras para aves, quite las patas de pollo y los muslos, luego quite las pechugas de pollo y córtelas por la mitad, y finalmente quite las alas; deberías tener 10 piezas

Source: SBS Food.




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