Berlin Potato Soup
Berlin
Potato Soup
Berlin Kartoffelsuppe
A
German potato and winter vegetable soup with bacon and sausage.
INGREDIENTS
·
1-1/3 lb mealy
potatoes such as russets
·
1 large onion
·
3-1/2 oz streaky bacon
·
1 leek
·
7 oz carrots
·
1/2 celery root or
celery ribs
·
1 parsley root
·
4 cups vegetable stock
·
4 teaspoons oil
·
1 bay leaf
·
1/3 teaspoon marjoram
·
1/3 teaspoon caraway
·
nutmeg
·
freshly ground pepper
·
4 Wiener sausages
INSTRUCTIONS
1. Peel
and chop onion, Peel and dice potatoes. Wash and slice leek. Peel and chop
carrots,
celery and parsley-root. Dice
bacon and put into a deep pan with hot oil, add onion and sauté until glassy.
Add the vegetables and stew for 10
min. Cover with vegetable stock, add marjoram, caraway and
cook for about 30 min
2. Remove 1/3 of
greens and keep into a pot. Mash remaining vegetables to thick consistence.
Add diced veggies and season with fresh ground pepper.
Slice sausages and let simmer into the soup.
3. Serve hot with
fresh chopped parsley, roasted onions ad fresh coarse rye bread.
INGRÉDIENTS
•
pommes de
terre de 1-1 / 3 lb, comme les pommes de terre
•
1 gros oignon
•
Bacon streaky
3-1 / 2 oz
•
1 poireau
•
Carottes de 7
oz
•
1/2 racine de
céleri ou côtes de céleri
•
1 racine de
persil
•
4 tasses de
légumes
•
4 cuillères à
soupe d'huile
•
1 feuille de
laurier
•
1/3 cuillère
à café de marjolaine
•
1/3 cuillère
à café de carré
•
Noix de
muscade
•
poivre
fraîchement moulu
•
4 saucisses
de Wiener
INSTRUCTIONS
1. Éplucher
et couper l'oignon, éplucher et dés pommes de terre. Laver et couper le
poireau. Éplucher et couper les carottes,
Le céleri et
le parsley-root. Donner du bacon et mettre dans une casserole profonde avec
de l'huile chaude, ajouter l'oignon et faire sauter jusqu'à ce qu'elles
soient vitreuses.
Ajouter les
légumes et le ragoût pendant 10 min. Couvrir avec des légumes, ajouter la
marjolaine, le carvi et
Cuire environ
30 min
2. Retirer
1/3 de verts et garder dans un pot. Mash reste les légumes à une consistance
épaisse.
Ajouter les
légumes en dés et assaisonner avec du poivre moulu frais. Frapper les
saucisses et laisser mijoter dans la soupe.
3. Servir
chaud avec du persil haché frais, des oignons rôtis et du pain de seigle
grossier frais.
INGREDIENTES
•
1-1 / 3 libra de patatas calientes como russets
•
1 cebolla grande
•
3-1 / 2 onzas de tocino
•
1 puerro
•
7 onzas de zanahorias
•
1/2 raíz de apio o costillas de apio
•
1 raíz de perejil
•
4 tazas de caldo de verduras
•
4 cucharaditas de aceite
•
1 hoja de laurel
•
1/3 cucharadita de mejorana
•
1/3 cucharadita de alcaravea
·
Nuez moscada
•
pimienta recién molida
•
4 salchichas de salchicha
INSTRUCCIONES
1. Pelar y cortar la cebolla, Pelar y patatas de dados.
Lave y corte el puerro. Pele y pique las zanahorias,
Apio y raíz de perejil. Corte el tocino y póngalo en
una cacerola profunda con aceite caliente, agregue la cebolla y saltee hasta
que quede despejado.
Añadir las verduras y el estofado durante 10 min. Cubra
con el caldo de verduras, agregue mejorana, alcaravea y
Cocinar por unos 30 min
2. Retire 1/3 de las verduras y guárdelas en una olla.
Triturar las verduras restantes hasta obtener consistencia gruesa.
Agregue los vegetales cortados en cubitos y sazone con
pimienta molida fresca. Cortar las salchichas y dejar hervir a fuego lento en
la sopa.
3. Sirva caliente con perejil picado fresco, cebollas
asadas y pan de centeno rallado fresco.
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Source: https://germanfoods.org/recipe/berlin-potato-soup/
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