Spicy mango scallops











Spicy mango scallops

INGREDIENTS

12 sea scallops (1-1/2 pounds)
1 tablespoon peanut or canola oil
1 medium red onion, chopped
1 garlic clove, minced
1/4 to 1/2 teaspoon crushed red pepper flakes
1/2 cup unsweetened pineapple juice
1/4 cup mango chutney
2 cups hot cooked basmati rice
Minced fresh cilantro

DIRECTIONS

In a large skillet over medium-high heat, cook scallops in oil for 1-1/2 to 2 minutes on each side or until firm and opaque. Remove and keep warm.
In the same skillet, saute onion until tender. Add garlic and pepper flakes; cook 1 minute longer. Stir in pineapple juice. Bring to a boil; cook until liquid is reduced by half. Remove from the heat. Add chutney and scallops; stir to coat. Serve with rice. Sprinkle with cilantro. Yield: 4 servings.

NUTRITIONAL FACTS

3 scallops with 1/2 cup cooked rice and 2 tablespoons sauce: 371 calories, 5g fat (1g saturated fat), 56mg cholesterol, 447mg sodium, 47g carbohydrate (13g sugars, 1g fiber), 31g protein. Diabetic Exchanges: 4 lean meat, 3 starch, 1/2 fat.



INGRÉDIENTS

12 pétoncles géants (1-1 / 2 livres)
1 cuillère à soupe d'huile d'arachide ou de canola
1 oignon rouge moyen, haché
1 gousse d'ail émincée
1/4 à 1/2 cuillère à café de flocons de piment rouge broyés
1/2 tasse de jus d'ananas non sucré
1/4 tasse de chutney à la mangue
2 tasses de riz basmati chaud cuit
Coriandre fraîche hachée

DIRECTIONS

Dans une grande poêle à feu mi-vif, cuire les pétoncles dans l'huile de 1-1 / 2 à 2 minutes de chaque côté ou jusqu'à ce qu'ils soient fermes et opaques. Retirer et garder au chaud.
Dans la même poêle, faire revenir l'oignon jusqu'à tendreté. Ajouter l'ail et les flocons de piment; cuire 1 minute de plus. Incorporer le jus d'ananas. Porter à ébullition; cuire jusqu'à ce que le liquide soit réduit de moitié. Retirer de la chaleur. Ajouter le chutney et les pétoncles; remuer pour enrober. Servir avec du riz. Saupoudrer de coriandre. Rendement: 4 portions.

FAITS NUTRITIONNELS

3 pétoncles avec 1/2 tasse de riz cuit et 2 cuillères à soupe de sauce: 371 calories, 5g de gras (1g de gras saturés), 56mg de cholestérol, 447mg de sodium, 47g de glucides (13g de sucres, 1g de fibres), 31g de protéines. Échanges diabétiques: 4 viandes maigres, 3 amidons, 1/2 gras.



INGREDIENTES

12 vieiras de mar (1-1 / 2 libras)
1 cucharada de aceite de maní o canola
1 cebolla roja mediana, picada
1 diente de ajo, picado
1/4 a 1/2 cucharadita de hojuelas de pimiento rojo picado
1/2 taza de jugo de piña sin azúcar
1/4 taza de chutney de mango
2 tazas de arroz basmati cocido caliente
Cilantro fresco picado

DIRECCIONES

En una sartén grande a fuego medio-alto, cocine las vieiras en aceite durante 1-1 / 2 a 2 minutos en cada lado o hasta que estén firmes y opacas. Retire y mantenga caliente.
En la misma sartén, saltee la cebolla hasta que esté tierna. Agregue copos de ajo y pimienta; cocine 1 minuto más. Agregue el jugo de piña. Llevar a ebullición; cocine hasta que el líquido se reduzca a la mitad. Retire del fuego. Agregue salsa picante y vieiras; revuelva para cubrir. Sirve con arroz. Espolvorea con cilantro. Rendimiento: 4 porciones.

TABLA NUTRICIONAL

3 vieiras con 1/2 taza de arroz cocido y 2 cucharadas de salsa: 371 calorías, 5 g de grasa (1 g de grasa saturada), 56 mg de colesterol, 447 mg de sodio, 47 g de carbohidratos (13 g de azúcares, 1 g de fibra), 31 g de proteína. Intercambios diabéticos: 4 carne magra, 3 almidón, 1/2 grasa.


Source: https://www.tasteofhome.com/recipes/spicy-mango-scallops

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