Apple-cinnamon bostock








Apple-cinnamon bostock

Bostock is a sweet and crunchy breakfast pastry with roots in Normandy. Our version honors Calvados country with a schmear of apple butter and a splash of apple brandy added to the traditional frangipane cream. A generous layer of toasty almonds balances the soft and squishy filling below.
Bostock can be completely assembled in advance. Raw and tightly wrapped, they keep well for up to 3 days in the fridge or for a month, in the freezer. Be sure to thaw the frozen bostock completely before baking.

SERVES 6 PEOPLE, 1 HOUR, 25 MINUTES

For the frangipane:

1 cup sliced almonds
1⁄2 cup sugar
2 large eggs
1 stick unsalted butter (4 oz.), softened slightly
1⁄2 tsp. kosher salt
1 tsp. pure vanilla extract
1 tbsp. Calvados or spiced rum

For the toasts:

Nonstick spray
6 (1-inch-thick) slices milk bread, brioche, or another good-quality, enriched white bread, lightly toasted
1⁄4 cup plus 2 Tbsp. prepared cinnamon syrup
1⁄4 cup plus 2 Tbsp. apple butter (homemade or store-bought)
1 1⁄3 cups sliced almonds
Powdered sugar, for serving

Instructions

Make the frangipane: In a food processor, add 1 cup almonds and the sugar and pulse until finely ground. Add the eggs, butter, and salt, and process to a smooth paste. Drizzle in the vanilla and Calvados, pulsing to incorporate..Transfer the mixture to a bowl and chill for 30 minutes or up to overnight.
Place a rack in the center of the oven and preheat to 375°. Line a large baking sheet with baking parchment and lightly oil the paper with nonstick spray. Place the toasts on the baking sheet and brush both sides liberally with the cinnamon syrup. Spread each piece on one side with 1 tablespoon of apple butter followed by ¼ cup of the almond paste.
Place the remaining 1 1⁄3 cups sliced almonds into a shallow dish. Press the prepared toasts into the dish of almonds to coat the frangipane side with almonds. Transfer the toasts almond-side-up, to the baking sheet.
Bake until the almonds are golden and the frangipane is slightly puffed and set but still soft, 18-20 minutes. Serve warm or at room temperature, dusted with powdered sugar.



Bostock est une pâtisserie sucrée et croquante avec des racines en Normandie. Notre version honore le pays du Calvados avec un soupçon de beurre de pomme et un soupçon de brandy aux pommes ajouté à la crème frangipane traditionnelle. Une généreuse couche d'amandes grillées équilibre le remplissage moelleux et spongieux ci-dessous.
Bostock peut être complètement assemblé à l'avance. Crues et bien emballées, elles se conservent bien pendant 3 jours au réfrigérateur ou pendant un mois, au congélateur. Assurez-vous de décongeler complètement le bostock congelé avant de le cuire.

PORTE 6 PERSONNES, 1 HEURE, 25 MINUTES

Pour le frangipane:

1 tasse d'amandes effilées
1/2 tasse de sucre
2 gros oeufs
1 bâton de beurre non salé (4 oz), légèrement ramolli
1/2 c. sel kasher
1 c. extrait de vanille pur
1 cuillère à soupe. Calvados ou rhum épicé

Pour les toasts:

Spray antiadhésif
6 tranches (1 pouce d'épaisseur) de pain au lait, brioche, ou un autre pain blanc de bonne qualité, enrichi, légèrement grillé
1/4 tasse plus 2 c. sirop de cannelle préparé
1/4 tasse plus 2 c. beurre de pomme (fait maison ou acheté en magasin)
1 1/3 tasse d'amandes tranchées
Sucre en poudre, pour servir

Instructions

Faire la frangipane: Dans un robot culinaire, ajouter 1 tasse d'amandes et le sucre et battre jusqu'à finement moulu. Ajouter les oeufs, le beurre et le sel, et transformer en une pâte lisse. Arroser dans la vanille et le calvados, en incorporant le mélange. Transférer le mélange dans un bol et refroidir pendant 30 minutes ou jusqu'au lendemain.
Placer une grille au centre du four et préchauffer à 375 °. Tapisser une grande plaque de cuisson avec du papier sulfurisé et huiler légèrement le papier avec un aérosol antiadhésif. Placez les toasts sur la plaque à pâtisserie et badigeonner les deux côtés généreusement avec le sirop de cannelle. Étendre chaque morceau d'un côté avec 1 cuillère à soupe de beurre de pomme suivi par ¼ tasse de pâte d'amande.
Placer les 1 1/3 tasse restantes d'amandes tranchées dans un plat peu profond. Pressez les toasts préparés dans le plat d'amandes pour enrober le côté frangipane d'amandes. Transférer les toasts amandes-vers le haut, sur la plaque à pâtisserie.
Cuire au four jusqu'à ce que les amandes soient dorées et que la frangipane soit légèrement gonflée et prise mais encore tendre, de 18 à 20 minutes. Servir chaud ou à température ambiante, saupoudré de sucre en poudre.



Bostock es un dulce y crujiente pastel de desayuno con raíces en Normandía. Nuestra versión rinde homenaje al país de Calvados con un schmear de manteca de manzana y un chorrito de brandy de manzana añadido a la crema de frangipane tradicional. Una generosa capa de almendras tostadas equilibra el relleno suave y blando a continuación.
Bostock puede ensamblarse completamente por adelantado. Crudos y bien envueltos, se mantienen bien durante hasta 3 días en la nevera o durante un mes, en el congelador. Asegúrese de descongelar completamente el bostock congelado antes de hornear.

SIRVE A 6 PERSONAS, 1 HORA, 25 MINUTOS

Para el frangipane:

1 taza de almendras rebanadas
1/2 taza de azúcar
2 huevos grandes
1 barra de mantequilla sin sal (4 onzas), suavizada un poco
1/2 cucharadita sal kosher
1 cucharadita extracto puro de vainilla
1 cucharada. Calvados o ron con especias

Para los brindis

Spray antiadherente
6 rebanadas (1 pulgada de grosor) de pan de leche, brioche u otro pan blanco enriquecido de buena calidad, ligeramente tostado
1/4 taza más 2 cucharadas. preparado de jarabe de canela
1/4 taza más 2 cucharadas. Mantequilla de manzana (casera o comprada en la tienda)
1 1/3 tazas de almendras rebanadas
Azúcar en polvo, para servir

Instrucciones

Haga el frangipane: en un procesador de alimentos, agregue 1 taza de almendras y el azúcar y el pulso hasta que esté finamente molido. Agregue los huevos, la mantequilla y la sal, y procese hasta obtener una pasta homogénea. Rocíe en la vainilla y Calvados, pulsando para incorporar ... Transferir la mezcla a un recipiente y enfriar durante 30 minutos o hasta la noche.
Coloque una rejilla en el centro del horno y precaliente a 375 °. Cubra una bandeja grande para hornear con papel de hornear y ligeramente aceite el papel con spray antiadherente. Coloque los tostados en la bandeja para hornear y cepille ambos lados abundantemente con el jarabe de canela. Extienda cada pieza en un lado con 1 cucharada de mantequilla de manzana seguida de ¼ de taza de pasta de almendras.
Coloque las 1 1/3 tazas restantes de almendras en rodajas en un plato poco profundo. Presione las tostadas preparadas en el plato de almendras para cubrir el lado frangipane con almendras. Transfiera las tostadas con la cara de almendra hacia arriba, hacia la bandeja para hornear.
Hornee hasta que las almendras estén doradas y el frangipane esté ligeramente inflado y listo, pero aún suave, 18-20 minutos. Servir caliente o a temperatura ambiente, espolvoreado con azúcar en polvo.


Source: https://www.saveur.com/apple-cinnamon-bostock-french-toast-recipe

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