Chicken masala (murgi talkari)









Chicken masala (murgi talkari)

Chicken dishes are Surinam favorites and one way to prepare it, is the Indian way, as done by the offspring of immigrants from India.
And of course, flavored with that typical Surinamese touch!

Chicken curry

Ingredients:

1 chicken (cut into small pieces)
garlic (2 - 3 cloves)
onion (medium)
masala (curry) powder, 2 table spoons
sunflower (corn) oil, 4 table spoons
hot peppers (optional)
sugar, half tea spoon
salt
water 

Directions: serve 4 - 6 

Heat the oil, add the onion and garlic, fry until glazed
Add the masala powder under stirring
Immediately after this, the chicken with the peppers (optional), sugar and salt (to taste)
 Stir and add water (the chicken should just be covered)
Cook with medium heat until tender
Serve with white rice, potato masala and string beans, pumpkin or cabbage as a vegetable.


Les plats de poulet sont des plats préférés du Surinam et une façon de les préparer est la méthode indienne, comme le font les descendants d'immigrés indiens.
Et bien sûr, aromatisé avec cette touche typiquement surinamaise!

Poulet au curry

Ingrédients:

1 poulet (coupé en petits morceaux)
ail (2 - 3 gousses)
oignon (Moyen)
masala (curry) en poudre, 2 cuillères à soupe
huile de tournesol (maïs), 4 cuillères à soupe
piments forts (optionnel)
sucre, demi-cuillère à thé
sel
eau

Itinéraire: servir 4 - 6

Faites chauffer l'huile, ajoutez l'oignon et l'ail, faites frire jusqu'à ce qu'ils soient glacés
Ajouter la poudre de masala sous agitation
Immédiatement après, le poulet aux poivrons (facultatif), le sucre et le sel (au goût)
Remuez et ajoutez de l'eau (le poulet devrait juste être couvert)
Cuire à feu moyen jusqu'à tendreté
Servir avec du riz blanc, du masala de pommes de terre et des fèves, de la citrouille ou du chou comme légume.



Los platos de pollo son favoritos de Surinam y una forma de prepararlo es a la manera india, como lo hacen los descendientes de inmigrantes de la India.
¡Y por supuesto, con el toque típico de Surinam!

Pollo al curry

Ingredientes:

1 pollo (cortado en trozos pequeños)
ajo (2 - 3 dientes)
Cebolla (mediana)
masala (curry) en polvo, 2 cucharas de mesa
aceite de girasol (maíz), 4 cucharas de mesa
pimientos picantes (opcional)
azúcar, media cucharadita de té
sal
agua

Instrucciones: servir 4 - 6

Calentar el aceite, agregar la cebolla y el ajo, freír hasta que quede glaseado
Agregue el polvo de masala bajo agitación
Inmediatamente después de esto, el pollo con los pimientos (opcional), azúcar y sal (al gusto)
 Revuelva y agregue agua (el pollo debería estar cubierto)
Cocine a fuego medio hasta que estén tiernos
Sirva con arroz blanco, masala de papa y judías verdes, calabaza o repollo como verdura.


Source: http://www.tropilab.com/chickendishes.html

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