Chicken Curry Recipe - Kenyan style





Chicken Curry Recipe - Kenyan style

Ingredients (4-6 servings) 

4 lbs chicken, skinned and cut into pieces
3 cups water
Ground white pepper
Salt
1 medium onion, finely chopped
2 tbsp vegetable oil
6 tomatoes, skinned and chopped
Pinch garam masala
Pinch ground coriander
½ tsp ground black pepper
½ tsp ground nutmeg
½ tsp ground turmeric
½ tsp ground ginger
½ tsp ground cayenne pepper
½ tsp ground cumin
4 garlic cloves, crushed

Rub salt, pepper, and garlic into the chicken pieces and roast them in the oven at 350°F until golden brown. Cook the onions in the oil over high heat until crisp. Remove the onions and mash them. Add the tomatoes, spices and water. Cook until thick. Add the chicken pieces, garlic, and the mashed onions. Simmer all until cooked through, about 20 minutes. Serve with rice.


Ingrédients (4-6 portions)

4 lb de poulet, écorché et coupé en morceaux
3 tasses d'eau
Poivre blanc moulu
Sel
1 oignon moyen, finement haché
2 c. À soupe d'huile végétale
6 tomates, écorchées et hachées
Pinch garam masala
Pinch de coriandre moulue
½ c. À thé de poivre noir moulu
½ c. À thé de muscade au menthe
½ c. À thé de curcuma terrestre
½ c. À thé de gingembre moulu
½ c. À thé de poivre cayenne moulu
½ c. À thé de cumin moulu
4 gousses d'ail écrasées

Frottez le sel, le poivre et l'ail dans les morceaux de poulet et rôtez-les au four à 350 ° F jusqu'à ce qu'ils soient dorés. Cuire les oignons dans l'huile à feu vif jusqu'à ce qu'ils soient croustillants. Retirer les oignons et les écraser. Ajouter les tomates, les épices et l'eau. Cuire jusqu'à l'épaisseur. Ajouter les morceaux de poulet, l'ail et les oignons en purée. Laisser mijoter tout jusqu'à la cuisson, environ 20 minutes. Servir avec du riz.


Ingredientes (4-6 porciones)

4 libras de pollo, pelado y cortado en trozos
3 tazas de agua
Pimienta blanca molida
sal
1 cebolla mediana, finamente picado
2 cucharadas de aceite vegetal
6 tomates, pelados y picados
Pinch garam masala
Pinch coriandro molido
½ cucharadita de pimienta negra molida
½ cucharadita de nuez moscada molida
½ cucharadita de cúrcuma molida
½ cucharadita de jengibre molido
½ cucharadita de pimienta de cayena molida
½ cucharadita de comino molido
4 dientes de ajo, triturados

Frote la sal, la pimienta y el ajo en las piezas de pollo y asarlas en el horno a 350 ° F hasta que estén doradas. Cocine las cebollas en el aceite a fuego alto hasta que estén crujientes. Retire las cebollas y triturelas. Añadir los tomates, las especias y el agua. Cocine hasta que espese. Agregue las piezas de pollo, el ajo y las cebollas. Cocine a fuego lento todo hasta que esté bien cocido, unos 20 minutos. Servir con arroz.


Source: http://www.kenya-information-guide.com/kenya-recipes.html

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