Samsaek sandwich
Samsaek sandwich
Today I’m going to show you how to make a delicious and simple Korean-style sandwich from my youth! It’s light, crispy, and juicy, with lots of flavor. It’s great for a light snack or picnic.Traditional Korean meals are centered around rice or noodles, so there was a time when sandwiches were a new, novel food in Korea. As I mentioned in the video, some of my university seniors taught me how to make these sandwiches, and I’ve been making them for my family for years. Enjoy the recipe!
Ingredients
• 12 slices of white milk bread, or white bread
• The green filling:
• 1 english cucumber, chopped (about 2 cups)
• ½ teaspoon salt
• 2-3 tablespoons mayonnaise
• ¼ teaspoon ground black pepper
The yellow filling:
• 4 hard-boiled eggs, with the whites removed
• 2 to 3 tablespoons mayonnaise
• 1 tablespoon yellow mustard
The red filling:
• 4 slices of cooked ham, pat dried and chopped
• 2 to 3 tablespoons mayonaise
Directions
Make fillings:
1. For the green filling, mix the cucumber and salt together in a small bowl and let it sit for 10 to 15 minutes, until they sweat.
2. Squeeze out any excess water with cotton cloth from the cucumber.
4. For the yellow filling, break the yolks with a spoon in a bowl and mix in all the ingredients.
5. For the red filling, mix all the ingredients in a small bowl.
Build
sandwiches:
1.
Lay 3 slices of bread on your
cutting board, side by side.
2.
Divide the egg mixture into 3
portions and spread a portion on each slice.
3.
Add a slice of bread on top to each.
4. Divide the cucumber mixture into 3 portions and spread a portion on each slice again. Add three more slices of bread.
5. Divide the ham mixture into 3 portions and spread a portion on each slice.
6. Add three more final slices of bread, to make a sandwich stack.
7. Gently press each stack with your hands and cut off the bread edges. Cut each sandwich in half to make a total of 6 sandwich pieces.
8. Serve on a plate or pack it in a lunchbox for later. Be sure to save the leftover edges, and eat them as-is or bake them for 10 minutes at 350° Fahrenheit until they are lightly crispy.
4. Divide the cucumber mixture into 3 portions and spread a portion on each slice again. Add three more slices of bread.
5. Divide the ham mixture into 3 portions and spread a portion on each slice.
6. Add three more final slices of bread, to make a sandwich stack.
7. Gently press each stack with your hands and cut off the bread edges. Cut each sandwich in half to make a total of 6 sandwich pieces.
8. Serve on a plate or pack it in a lunchbox for later. Be sure to save the leftover edges, and eat them as-is or bake them for 10 minutes at 350° Fahrenheit until they are lightly crispy.
Aujourd'hui, je vais vous montrer comment faire un délicieux et simple sandwich coréen de ma jeunesse! C'est léger, croustillant et juteux, avec beaucoup de saveur. C'est bon pour une collation légère ou un pique-nique. Les repas coréens traditionnels sont centrés autour du riz ou des nouilles. Il y a donc eu un moment où les sandwichs étaient un nouveau plat nouveau en Corée. Comme je l'ai mentionné dans la vidéo, certains de mes aînés universitaires m'ont appris comment fabriquer ces sandwichs, et je les ai faits pour ma famille pendant des années. Appréciez la recette!
Ingrédients
• 12 tranches de pain au lait blanc ou de pain blanc
• Le remplissage vert:
• 1 concombre anglais, haché (environ 2 tasses)
• ½ cuillère à café de sel
• 2-3 cuillères à soupe de mayonnaise
• ¼ cuillère à café de poivre noir moulu
Le remplissage jaune:
• 4 oeufs durs, avec les blancs enlevés
• 2 à 3 cuillères à soupe de mayonnaise
• 1 cuillère à soupe de moutarde jaune
Le remplissage rouge:
• 4 tranches de jambon cuit, séchées et hachées
• 2 à 3 cuillères à soupe de mayonnaise
Instructions
Faire des garnitures:
1. Pour la garniture verte, mélanger le concombre et le sel dans un petit bol et laisser reposer 10 à 15 minutes jusqu'à ce qu'ils transpirent.
2. Extraction de tout excès d'eau avec un chiffon de coton du concombre.
3. Remettre le concombre pressé dans le bol et mélanger avec le poivre et la mayonnaise.
4. Pour le remplissage jaune, casser les jaunes avec une cuillère dans un bol et mélanger tous les ingrédients.
5. Pour le remplissage rouge, mélanger tous les ingrédients dans un petit bol.
Construire des sandwichs:
1. Posez 3 tranches de pain sur votre planche à découper, côte à côte.
2. Répartir le mélange d'œufs en 3 portions et répartir une portion sur chaque tranche.
3. Ajouter une tranche de pain sur le dessus à chacun.
4. Divisez le mélange de concombre en 3 portions et étendez une portion sur chaque tranche à nouveau. Ajouter trois autres tranches de pain.
5. Répartir le mélange de jambon en 3 portions et étendre une portion sur chaque tranche.
6. Ajoutez trois autres tranches de pain pour former une pile de sandwichs.
7. Appuyez doucement sur chaque pile avec vos mains et coupez les bords du pain. Couper chaque sandwich en deux pour faire un total de 6 morceaux de sandwich.
8. Servir sur une assiette ou l'emballer dans une boîte à lunch pour plus tard. Veillez à conserver les bords restants et à les manger tels quels ou faites-les cuire pendant 10 minutes à 350 ° Fahrenheit jusqu'à ce qu'ils soient légèrement croustillants.
¡Hoy voy a mostrarte cómo hacer un delicioso y sencillo sándwich de estilo coreano desde mi juventud! Es ligero, crujiente y jugoso, con mucho sabor. Es ideal para un aperitivo ligero o picnic.Traditional comidas coreanas se centran alrededor de arroz o fideos, por lo que hubo un momento en que los bocadillos eran una comida nueva y novedosa en Corea. Como mencioné en el video, algunos de mis estudiantes mayores universitarios me enseñaron cómo hacer estos sándwiches, y los he estado haciendo para mi familia por años. ¡Disfrute de la receta!
Ingredientes
• 12 rebanadas de pan de leche blanca o pan blanco
• El relleno verde:
• 1 pepino inglés, picado (alrededor de 2 tazas)
• ½ cucharadita de sal
• 2-3 cucharadas de mayonesa
• ¼ cucharadita de pimienta negra molida
El relleno amarillo:
• 4 huevos duros, con los blancos eliminados
• 2 a 3 cucharadas de mayonesa
• 1 cucharada de mostaza amarilla
El relleno rojo:
• 4 lonchas de jamón cocido, secado y picado
• 2 a 3 cucharadas de mayonesa
Direcciones
Hacer rellenos:
1. Para el relleno verde, mezcle el pepino y la sal juntos en un tazón pequeño y déjelo reposar durante 10 a 15 minutos, hasta que sudan.
2. Exprima el exceso de agua con un paño de algodón del pepino.
3. Ponga el pepino exprimido de nuevo en el tazón, y mezcle con la pimienta y la mayonesa.
4. Para el relleno amarillo, rompa las yemas con una cuchara en un tazón y mezcle en todos los ingredientes.
5. Para el relleno rojo, mezcle todos los ingredientes en un tazón pequeño.
Construir sándwiches:
1. Coloque 3 rebanadas de pan en la tabla de cortar, lado a lado.
2. Divida la mezcla de huevo en 3 porciones y separe una porción en cada rebanada.
3. Añadir una rebanada de pan en la parte superior a cada uno.
4. Divida la mezcla de pepino en 3 porciones y separe una porción en cada rebanada otra vez. Añadir tres rebanadas más de pan.
5. Divida la mezcla del jamón en 3 porciones y separe una porción en cada rebanada.
6. Añadir tres rebanadas más finales de pan, para hacer una pila de sándwich.
7. Presione suavemente cada pila con las manos y corte los bordes del pan. Cortar cada sándwich por la mitad para hacer un total de 6 piezas de sándwich.
8. Sirva en un plato o llévelo en una lonchera para más tarde. Asegúrese de guardar los bordes sobrantes y comérselos tal cual o cueza durante 10 minutos a 350 ° Fahrenheit hasta que estén ligeramente crujientes.
Source: https://www.maangchi.com/recipe/samsaek-sandwich
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