Bitterballen













Bitterballen

In Holland, a night out on the town, or a social event with coworkers, usually starts out at a local café, with a beer or two and something to snack on. This something is called a "bittergarnituur". The word translates as the slightly confusing "garnish for bitters", where bitters in this case refers to alcoholic beverages.
The bittergarnituur will usually contain bite-size cubes of Gouda cheese, miniature eggrolls and meatballs, perhaps some slices of a local meat sausage and ofcourse, bitterballen, Holland’s favorite snack. 
Bitterballen are deep-fried and crispy breaded rounds with a tender, savory filling. Traditionally made with beef, they can also be prepared with chicken, veal or even with mushrooms, for those that prefer a vegetarian option. 

Bitterballen recipe

100 grams (3.5 oz) butter
150 grams (5.3 oz) flour
700 ml (23.7 fl oz) beef bouillon
30 grams (1 oz) fresh onion, minced
1 tablespoon fresh parsley, minced
400 grams (14 oz) cooked meat, shredded
Salt
Pepper
Nutmeg

For the breading

50 grams (1.8 oz) flour
2 eggs, beaten
50 grams (1.8 oz) bread crumbs

Melt the butter in a skillet or pan. When melted, add the flour little by little and stir into a thick paste. Slowly stir in the stock, making sure the roux absorbs the liquid. Simmer for a couple of minutes on a low heat while you stir in the onion, parsley and the shredded meat. The mixture should thicken and turn into a heavy, thick sauce. 
Pour the mixture into a shallow container, cover and refrigerate for several hours, or until the sauce has solidified. 
Take a heaping tablespoon of the cold, thick sauce and quickly roll it into a small ball. Roll lightly through the flour, then the egg and finally the breadcrumbs. Make sure that the egg covers the whole surface of the bitterbal. When done, refrigerate the snacks while the oil in your fryer heats up to 190C (375F). Fry four bitterballen at a time, until golden. 
Serve on a plate with a nice grainy or spicy mustard. 

Makes approximately 20 bitterballen.



En Hollande, une soirée en ville ou un événement social avec des collègues commence habituellement dans un café local, avec une bière ou deux et quelque chose à grignoter. Ce quelque chose s'appelle un "bittergarnituur". Le mot traduit par «garniture pour amers», un peu déroutant, où les amers se réfèrent dans ce cas aux boissons alcoolisées.
Le bittergarnituur contient généralement des cubes de gouda, des eggrolls et des boulettes de viande miniatures, peut-être quelques tranches de saucisse de viande locale et bien sûr, le bitterballen, le casse-croûte préféré des Pays-Bas.
Bitterballen sont des rondes panées frites et croustillantes avec une garniture tendre et savoureuse. Traditionnellement préparés avec du bœuf, ils peuvent également être préparés avec du poulet, du veau ou même avec des champignons, pour ceux qui préfèrent une option végétarienne.

Recette de Bitterballen

100 grammes (3,5 oz) de beurre
150 grammes (5.3 oz) de farine
Bouillon de boeuf de 700 ml (23.7 fl oz)
30 grammes (1 oz) d'oignon frais émincé
1 cuillère à soupe de persil frais émincé
400 grammes (14 oz) de viande cuite, râpée
Sel
Poivre
Noix de muscade

Pour la panure

50 grammes (1,8 oz) de farine
2 oeufs, battus
50 grammes (1,8 oz) de chapelure

Faites fondre le beurre dans une poêle ou une poêle. Une fois fondu, ajouter la farine petit à petit et incorporer dans une pâte épaisse. Incorporer lentement le bouillon en s'assurant que le roux absorbe le liquide. Laisser mijoter quelques minutes à feu doux pendant que vous incorporez l'oignon, le persil et la viande hachée. Le mélange devrait épaissir et se transformer en une sauce épaisse et épaisse.
Verser le mélange dans un récipient peu profond, couvrir et réfrigérer pendant plusieurs heures, ou jusqu'à ce que la sauce se soit solidifiée.
Prenez une cuillère à soupe comble de la sauce froide et épaisse et roulez-le rapidement dans une petite boule. Rouler légèrement à travers la farine, puis l'œuf et enfin la chapelure. Assurez-vous que l'œuf couvre toute la surface du bitterbal. Lorsque vous avez terminé, réfrigérez les collations pendant que l'huile de votre friteuse chauffe jusqu'à 190C (375F). Faites frire quatre bitterballen à la fois, jusqu'à ce qu'ils soient dorés.
Servir sur une assiette avec une belle moutarde granuleuse ou épicée.
Donne environ 20 bitterballen.


En Holanda, una salida nocturna en la ciudad, o un evento social con compañeros de trabajo, por lo general comienza en un café local, con una cerveza o dos y algo para picar. Este algo se llama "bittergarnituur". La palabra se traduce como la "guarnición para bitters" ligeramente confusa, donde los bitters en este caso se refieren a las bebidas alcohólicas.
El bittergarnituur por lo general contiene cubos del tamaño de un bocado de queso Gouda, eggrolls miniatura y albóndigas, tal vez algunas rebanadas de una salchicha de carne local y, por supuesto, bitterballen, merienda favorita de Holanda.
Bitterballen son rondas empanadas fritas y crujientes con un relleno tierno y salado. Elaborados tradicionalmente con carne de res, también se pueden preparar con pollo, ternera o incluso con champiñones, para aquellos que prefieren una opción vegetariana.

Receta de Bitterballen

100 gramos (3.5 oz) de mantequilla
150 gramos (5.3 oz) de harina
Caldo de res de 700 ml (23.7 fl oz)
30 gramos (1 onza) de cebolla fresca picada
1 cucharada de perejil fresco, picado
400 gramos (14 oz) de carne cocida, rallada
Sal
Pimienta
Nuez moscada

Para el empanado

50 gramos (1,8 oz) de harina
2 huevos, golpeados
50 gramos (1.8 oz) de migas de pan

Derrita la mantequilla en una sartén o sartén. Cuando se derrita, agregue la harina poco a poco y mezcle en una pasta espesa. Mezcle lentamente el caldo, asegurándose de que el roux absorba el líquido. Cocine a fuego lento durante un par de minutos a fuego lento mientras revuelve la cebolla, el perejil y la carne picada. La mezcla debe espesarse y convertirse en una salsa espesa y espesa.
Vierta la mezcla en un recipiente poco profundo, cubra y refrigere durante varias horas, o hasta que la salsa se haya solidificado.
Tome una cucharada colmada de la salsa fría y espesa y rápidamente gírela en una bola pequeña. Pasa ligeramente la harina, luego el huevo y finalmente el pan rallado. Asegúrate de que el huevo cubra toda la superficie del bitterbal. Cuando termine, refrigere los aperitivos mientras el aceite en su freidora se calienta hasta 190C (375F). Freír cuatro bitterballen a la vez, hasta que estén dorados.
Servir en un plato con una buena mostaza granulada o especiada.
Rinde aproximadamente 20 bitterballen.

Source: https://www.holland.com/global/tourism/holland-stories/dutch-food-and-cuisine/bitterballen.htm



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