Garlic prawns









Garlic prawns

Ingredients

1/3 cup (80ml) olive oil
20g butter
1 shallot, finely chopped
1/2 teaspoon chilli flakes (optional)
1/2 teaspoon fennel seeds
1kg raw banana prawns, peeled, deveined, tails intact
4 garlic cloves, finely chopped
1 teaspoon ground paprika
1 lemon, zest finely grated, juiced
2 tablespoon fresh flat-leaf parsley, chopped
4 slices Coles Bakery Stone Baked White Sourdough Vienna, toasted

Method

Step 1 

Heat oil and butter in a large heavy frying pan over medium heat. When butter has melted, add shallot, chilli flakes, if using, and fennel seeds. Cook, stirring often, for 2 mins or until shallot softens. 

Step 2 

Increase heat to medium-high and stir in the prawns, garlic and paprika. Sprinkle with salt and pepper. Cook, stirring often, for 3-4 mins or until prawns are cooked through. Remove from heat and stir in lemon zest, 1 tablespoon lemon juice and parsley. Check seasoning and add more salt, pepper or lemon juice if necessary. 

Step 3 

Spoon prawns and sauce onto serving plates and serve with bread. 


Ingrédients

1/3 tasse (80 ml) d'huile d'olive
20 g de beurre
1 échalote, finement haché
1/2 cuillère à café de paillettes (facultatif)
1/2 cuillère à café de graines de fenouil
1kg de crevettes de bananes crues, pelées, déveinées, les queues intactes
4 gousses d'ail finement hachées
1 cuillère à café de paprika moulu
1 citron, zeste finement râpé, jus
2 c. À soupe de persil frais à feuilles planes, hachées
4 tranches Coles Bakery Stone Baked White Sourdough Vienna, grillées

Méthode

Étape 1

Chauffer l'huile et le beurre dans une grande poêle lourde à feu moyen. Lorsque le beurre a fondu, ajoutez des échalotes, des piments, si vous utilisez, et des graines de fenouil. Cuire, en remuant souvent, pendant 2 minutes ou jusqu'à ce que l'échalote adoucit.

Étape 2

Augmenter la chaleur à moyen-haut et mélanger les crevettes, l'ail et le paprika. Saupoudrez de sel et de poivre. Cuire, en remuant souvent, pendant 3-4 minutes ou jusqu'à ce que les crevettes soient cuites. Retirer du feu et mélanger le citron, 1 cuillère à soupe de jus de citron et persil. Vérifiez l'assaisonnement et ajoutez plus de sel, de poivre ou de jus de citron si nécessaire.

Étape 3

Cuire les crevettes et la sauce sur les assiettes et servir avec du pain.


Ingredientes

1/3 taza (80ml) de aceite de oliva
20 g de mantequilla
1 chalote finamente picado
1/2 cucharadita de chiles (opcional)
1/2 cucharadita de semillas de hinojo
1 kg de gambas crudas de banana, peladas, desvenadas, colas intactas
4 dientes de ajo finamente picados
1 cucharadita de paprika molido
1 limón, zeste finamente rallado, jugo
2 cucharadas de perejil fresco de hojas planas, picadas
4 rebanadas de Coles Panadería de piedra cocida Sourdough blanco Viena, tostado

Método

Paso 1

Caliente el aceite y la mantequilla en una sartén grande y pesada a fuego medio. Cuando la mantequilla se ha derretido, agregue el chalote, las chispas del chile, si está utilizando, y las semillas del hinojo. Cocine, revolviendo con frecuencia, durante 2 minutos o hasta que se ablande la chalota.

Paso 2

Aumente el fuego a medio-alto y agregue las gambas, el ajo y el pimentón. Espolvorear con sal y pimienta. Cocine, revolviendo a menudo, durante 3-4 minutos o hasta que las gambas estén cocidas. Retire del fuego y revuelva en la ralladura de limón, 1 cucharada de jugo de limón y perejil. Compruebe el condimento y agregue más sal, pimienta o jugo de limón si es necesario.

Paso 3

Coloque las gambas y la salsa en platos de servir y sirva con pan.


Source: http://www.taste.com.au/recipes/garlic-prawns-3/u4Gwp75c?r=recipes/australianrecipes&c=e0fd0e19-e5ee-4a52-9bbe-2d0bd74c6e40/Australian%20recipes

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