Carne Asada










Carne Asada

Carne asada, Spanish for "grilled meat," is great backyard barbecue food. Smoky and tender, carne asada is enjoyed throughout Central America, but is particularly popular in Mexico.
Many recipes get very elaborate with all manner of flavorings in the marinade. But the basic recipe relies on a simple combination of onions and citrus juice to highlight the flavor of the beef.

4 to 6 servings

Ingredients

Flank or skirt steak -- 2 to 3 pounds
Onions, thinly sliced -- 1 to 2
Oranges, juice only -- 2 to 3
Salt and pepper -- to season
Oil -- 1/4 cup

Method

1. In a large stainless steel or glass bowl, mix the meat with the onions, orange juice, salt, pepper and oil. Cover and marinate at least 1 hour, or better yet overnight.
2. Start a good fire in your grill, preferably using mesquite charcoal. Remove the meat from its marinade, pat dry and grill over hot flame until the first side is well browned, about 5 to 7 minutes.
3. Turn the meat over and grill on the other side until cooked to desired doneness. Remove to a cutting board and let rest for at least 10 minutes.
4. Slice the meat across the grain into thin strips and serve as is or as a topping for tostadas or a filling for tacos and burritos.

Carne Asada Variations

For a Mexican-Style Fiesta: Serve carne asada in tortillas with shredded cabbage, salsa fresca, sliced red onions and guacamole. Side dishes could include frijoles de la olla, fresh radishes and grilled scallions, or cebollitas.

Nicaraguan-Style Carne Asada: Use ribeye steaks and cut them into long strips about 5 inches long and 1 1/2 inches wide. For the marinade, substitute lime juice for the orange juice and use 3 to 5 cloves of minced garlic instead of (or in addition to) the onions. Grill the marinated strips of steak to your desired doneness and serve with platanos fritos, gallo pinto and pico de gallo (see salsa fresca recipe) or chismol sauce.

Marinade: Add some lime juice along with the orange juice in the marinade if you like, or use sour orange juice (naranja agria) if you can find it. Other possible marinade additions include ground cumin, chili powder and chopped cilantro. Everyone cook has his or her own favorites.


Carne asada, espagnol pour «viande grillée», est un excellent barbecue barbecue. Smoky et tendre, carne asada est apprécié dans toute l'Amérique centrale, mais est particulièrement populaire au Mexique.
Beaucoup de recettes deviennent très élaborées avec toutes sortes d'arômes dans la marinade. Mais la recette de base repose sur une simple combinaison d'oignons et de jus d'agrumes pour mettre en valeur la saveur du bœuf.

4 à 6 portions

Ingrédients

Bifteck de flanc ou de jupe - 2 à 3 livres
Oignons, tranchés finement - 1 à 2
Oranges, jus seulement - 2 à 3
Sel et poivre - pour assaisonner
Huile - 1/4 tasse

Méthode

1. Dans un grand bol en acier inoxydable ou en verre, mélanger la viande avec les oignons, le jus d'orange, le sel, le poivre et l'huile. Couvrir et laisser mariner au moins 1 heure, ou mieux encore toute la nuit.
2. Commencez un bon feu dans votre gril, de préférence en utilisant du charbon de mesquite. Retirez la viande de sa marinade, séchez et faites griller sur la flamme chaude jusqu'à ce que la première face soit bien dorée, environ 5 à 7 minutes.
3. Retourner la viande et griller de l'autre côté jusqu'à ce qu'elle soit cuite à la cuisson désirée. Retirer sur une planche à découper et laisser reposer pendant au moins 10 minutes.
4. Couper la viande en travers du grain en fines lanières et servir tel quel ou comme garniture pour les tostadas ou comme garniture pour les tacos et les burritos.

Carne Asada Variations

Pour une fête à la mexicaine: Servir la carne asada dans des tortillas avec du chou râpé, de la salsa fresca, des oignons rouges émincés et du guacamole. Les plats d'accompagnement pourraient inclure des frijoles de la olla, des radis frais et des oignons verts grillés, ou des cebollitas.

Carne Asada de style nicaraguayen: Utilisez des steaks de ribeye et coupez-les en longues lanières d'environ 5 pouces de long et 1 1/2 pouces de large. Pour la marinade, remplacer le jus d'orange par du jus de citron vert et utiliser 3 à 5 gousses d'ail émincé au lieu de (ou en plus) des oignons. Faire griller les tranches de bifteck marinées à la cuisson désirée et servir avec platanos fritos, gallo pinto et pico de gallo (voir la recette de salsa fresca) ou une sauce au chismol.

Marinade: Ajoutez un peu de jus de citron vert avec le jus d'orange dans la marinade si vous le souhaitez, ou utilisez du jus d'orange (naranja agria) si vous pouvez le trouver. D'autres ajouts possibles de marinade comprennent le cumin moulu, la poudre de chili et la coriandre hachée. Tout le monde cuisine a ses propres favoris.



Carne asada, español para "carne a la parrilla", es una excelente comida de barbacoa en el patio trasero. Ahumada y tierna, carne asada se disfruta en toda América Central, pero es particularmente popular en México.
Muchas recetas se vuelven muy elaboradas con todo tipo de saborizantes en el adobo. Pero la receta básica se basa en una simple combinación de cebollas y jugo de cítricos para resaltar el sabor de la carne.

4 a 6 porciones

Ingredientes

Filete de flanco o falda: de 2 a 3 libras
Cebollas, en rodajas finas - 1 a 2
Naranjas, solo jugo - 2 a 3
Sal y pimienta - para sazonar
Aceite - 1/4 taza

Método

1. En un recipiente grande de acero inoxidable o de vidrio, mezcle la carne con la cebolla, el jugo de naranja, la sal, la pimienta y el aceite. Cubra y marinado al menos 1 hora, o mejor aún durante la noche.
2. Comience un buen fuego en su parrilla, preferiblemente usando carbón de mezquite. Retire la carne de su adobo, seque con palmaditas y ase a fuego vivo hasta que el primer lado esté bien dorado, de 5 a 7 minutos.
3. Voltee la carne y la parrilla en el otro lado hasta que esté cocida hasta el punto deseado. Retire a una tabla de cortar y deje reposar por lo menos 10 minutos.
4. Cortar la carne a través del grano en tiras finas y servir como tal o como aderezo para tostadas o un relleno para tacos y burritos.

Variaciones de Carne Asada

Para una Fiesta de estilo mexicano: Sirva carne asada en tortillas con repollo triturado, salsa fresca, cebollas rojas en rodajas y guacamole. Los acompañamientos podrían incluir frijoles de la olla, rábanos frescos y cebollinos a la parrilla, o cebollitas.

Carne Asada de estilo nicaragüense: Use filetes de costillas y córtelos en tiras largas de aproximadamente 5 pulgadas de largo y 1 1/2 pulgadas de ancho. Para el adobo, sustituya el jugo de naranja por zumo de lima y use de 3 a 5 dientes de ajo picado en lugar de (o además de) las cebollas. Ase las tiras de filete marinado a la cocción deseada y sirva con plátanos fritos, gallo pinto y pico de gallo (vea salsa fresca receta) o salsa chismol.

Adobo: Agregue un poco de jugo de lima junto con el jugo de naranja en el adobo si lo desea, o use jugo de naranja agria (naranja agria) si puede encontrarlo. Otras posibles adiciones de adobo incluyen comino molido, chile en polvo y cilantro picado. Todos los cocineros tienen sus propios favoritos.



Source: http://www.whats4eats.com/meats/carne-asada-recipe

Коментари

Популарни постови