Qabili Murg Palau (Rice dish with chicken)








Qabili Murg Palau (Rice dish with chicken)


Qabili Murg Palau is a made by cooking basmati or long grained rice in a brothy sauce (which makes the rice brown). This dish is made with chicken. Qabili palau is baked in the oven and topped with fried sliced carrots and raisins. The chicken is covered by the rice or buried in the middle of the dish.

Tips: basmati rice needs to be soaked in water for at least 4-6 hours.

Ingredients:

·         4-5 cups of long grain rice / basmati rice
·         chicken- half kg (or preferred amount)
·         5-6 large carrots
·         2 spoons of sugar
·         Kishmish (raisins)
·         Oil
·         Salt
·         Garam masla

Method:

Step 1

Peel and slice large carrots and cut the carrots into matchstick size pieces (khilal).

Step 2

Wash the seedless raisins.

Step 3

Fry the carrots in a pan with half cup of oil and 2-3 spoons of sugar.

Step 4

Cover the lid for 3-4 minutes, now remove the lid and let it cook for a few minutes.

Step 5

When the carrot is tender, add the raisins and let it cook again until the raisins swell up.

Step 6

Make sure you do not break the matchstick sized carrot pieces when you are stirring, so stir gently. And don’t fry it too long, you do not want burned carrots.

Step 7

Remove the raisins and carrots from the oil. And fry 2 spoon sugar in remaining oil over a medium heat until it melt, and turns a dark golden brown.

Step 8
Remove the pan from the heat and carefully add water (1 cup or half cup) and then bring the water back to boil.

Step 9

Brown 2 medium diced onion in oil. Fry until fairly dark, add meat and brown lightly.

Step 10

Add 2 cups of water, salt and garam masala (cumin, black pepper, black cardamom, cloves, and sometimes green cardamom- grind these).

Step 11

Cover and simmer until meat is tender, about an hour. Meat from the juice and set juice aside.

Step 12

6 hours later, bring enough water to a boil in a big pot, add rice and salt. The water should come about 4 inches above the rice.

Step 13

Now add 2 cardamoms, this is to give the rice a nice smell.

Step 14

Do not let the rice boil too long, it should be tender but not mushy. As soon as it is tender, drain the rice in a large sieve.

Step 15

Return the rice back to the pot, add sugar syrup made earlier and mix gently. Also add the meat juice and mix gently.

Step 16

Bury the meat in rice or put it to one side, also put the carrots to one side.

Step 17

Foil the pot, and put the lid on or you could use one of those lid "covers".

Step 18

Finally, place the pot either in oven or over a low heat for 30 - 40 minutes.


Qabili Murg Palau est fabriqué en cuisinant basmati ou en riz à grains longs dans une sauce au broyé (ce qui rend le riz brun). Ce plat est fait avec du poulet. Qabili palau est cuit dans le four et recouvert de carottes et de raisins secs frite. Le poulet est couvert par le riz ou enterré au milieu du plat.

Conseils: le riz basmati doit tre trempé dans l'eau pendant au moins 4-6 heures.

Ingrédients :

·         4-5 tasses de riz à grains longs / riz basmati
·         poule-moitié-kg (ou quantité préférée)
·         5-6 grandes carottes
·         2 cuillères à soupe de sucre
·         Kishmish (raisins secs)
·         Pétrole
·         Sel
·         Garam masla

Méthode :

Étape 1

Épluchez et découpez de grandes carottes et coupez les carottes dans des pièces de taille de baguette (khilal).

Étape 2

Lavez les raisins sans pépins.

Étape 3

Faire revenir les carottes dans une casserole avec une demi-tasse d'huile et 2 à 3 cuillères à soupe de sucre.

Étape 4

Couvrir le couvercle pendant 3-4 minutes, retirer maintenant le couvercle et laisser cuire pendant quelques minutes.

Étape 5

Lorsque la carotte est tendre, ajouter les raisins secs et la laisser cuire à nouveau jusqu'à ce que les raisins se gonflent.

Étape 6

Assurez-vous de ne pas casser les morceaux de carottes de taille de matchs lorsque vous remuez, puis remuez doucement. Et ne le faites pas trop longtemps, vous ne voulez pas de carottes brûlées.

Étape 7

Retirer les raisins secs et les carottes de l'huile. Et faites frire 2 c. À soupe de sucre dans l'huile restante à feu moyen jusqu'à ce qu'elle se fond et tourne un brun doré sombre.

Étape 8

Retirez la casserole de la chaleur et ajoutez soigneusement de l'eau (1 tasse ou demi-tasse) et ramenez l'eau à ébullition.

Étape 9

Brown 2 oignons en tranches moyennes en huile. Friter jusqu'à ce qu'il soit assez sombre, ajouter de la viande et marron légèrement.

Étape 10

Ajouter 2 tasses d'eau, sel et garam masala (cumin, poivre noir, cardamome noir, clous de girofle, et parfois cardamome vert).

Étape 11

Couvrir et laisser mijoter jusqu'à ce que la viande soit tendue, environ une heure. La viande du jus et le jus laissés de côté.

Étape 12

6 heures plus tard, amener de l'eau à ébullition dans un gros pot, ajouter du riz et du sel. L'eau devrait être d'environ 4 pouces au-dessus du riz.

Étape 13

Ajoutez maintenant 2 cardamines, c'est pour donner au riz une bonne odeur.

Étape 14

Ne laissez pas le riz bouillir trop longtemps, il devrait être tendre, mais pas moelleux. Dès qu'il est tendre, égoutter le riz dans un grand tamis.

Étape 15

Retournez le riz au pot, ajoutez le sirop de sucre préparé plus tôt et mélangez doucement. Ajoutez également le jus de viande et mélangez doucement.

Étape 16

Enterrez la viande dans le riz ou mettez-le sur un côté, mettez également les carottes d'un côté.

Étape 17

Enroulez le pot, mettez le couvercle ou vous pouvez utiliser un de ces couvercles de couvercle.

Étape 18

Enfin, placez le pot dans le four ou à feu doux pendant 30 à 40 minutes.


Qabili Murg Palau es una cocina hecha por la cocina basmati o arroz de grano largo en una salsa brothy (que hace que el arroz marrón). Este plato está hecho con pollo. Qabili palau es horneado en el horno y cubierto con zanahorias y pasas fritas en rodajas. El pollo está cubierto por el arroz o enterrado en el medio del plato.

Consejos: arroz basmati necesita ser remojado en agua por lo menos 4-6 horas.

Ingredientes:

·         4-5 tazas de arroz de grano largo / arroz basmati
·         kg de pollo (o cantidad preferida)
·         5-6 zanahorias grandes
·         2 cucharadas de azúcar
·         Kishmish (pasas)
·         Petróleo
·         sal
·         Garam masla

Método

Paso 1

Pelar y cortar las zanahorias grandes y cortar las zanahorias en piezas de tamaño de cerilla (khilal).

Paso 2

Lave las pasas sin semillas.

Paso 3

Freír las zanahorias en una sartén con media taza de aceite y 2-3 cucharadas de azúcar.

Etapa 4

Cubra la tapa durante 3-4 minutos, ahora retire la tapa y deje cocinar por algunos minutos.

Paso 5

Cuando la zanahoria esté tierna, agregue las pasas y deje que cocine nuevamente hasta que las pasas se hinchen.

Paso 6

Asegúrese de no romper las piezas de zanahoria tamaño palillo cuando se está revolviendo, así que agitar suavemente. Y no freír demasiado, no quieres zanahorias quemadas.

Paso 7

Retire las pasas y las zanahorias del aceite. Y fría 2 cucharada de azúcar en el aceite restante a fuego medio hasta que se derrita, y se convierte en un marrón dorado oscuro.

Paso 8

Retire la sartén del fuego y agregue con cuidado agua (1 taza o media taza) y luego vuelva a hervir el agua.

Paso 9

Brown 2 cebolla picada mediana en aceite. Freír hasta que esté bastante oscuro, agregar la carne y dorar ligeramente.

Paso 10

Agregue 2 tazas de agua, sal y garam masala (comino, pimienta negra, cardamomo negro, clavo de olor y, a veces, cardamomo verde).

Paso 11

Cubra y cocine a fuego lento hasta que la carne esté tierna, aproximadamente una hora. Carne del jugo y poner el jugo a un lado.

Paso 12

6 horas más tarde, llevar suficiente agua a ebullición en una olla grande, añadir el arroz y la sal. El agua debe llegar aproximadamente 4 pulgadas por encima del arroz.

Paso 13

Ahora agregue 2 cardamomos, esto es para darle al arroz un buen olor.

Paso 14

No deje hervir el arroz demasiado tiempo, debe ser tierna pero no blanda. En cuanto esté tierna, escurra el arroz en un tamiz grande.

Paso 15

Regrese el arroz a la olla, agregue el jarabe de azúcar hecho antes y mezcle suavemente. También agregue el jugo de la carne y mezcle suavemente.

Paso 16

Enterrar la carne en arroz o poner a un lado, también poner las zanahorias a un lado.

Paso 17

Foil la olla, y poner la tapa o usted podría utilizar una de esas tapa "cubre".

Paso 18

Por último, coloque la olla en el horno o en un fuego lento durante 30 - 40 minutos.


Source: http://www.afghankitchenrecipes.com/recipe/qabili-murg-palau-rice-dish-with-chicken/


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