Lamb with Spinach
Lamb
with Spinach
A flavorful blend of spices, cardamom,
olive oil and fresh vegetables surround tender pieces of Lamb that will
transport your taste buds to a faraway land.
Ingredients:
·
2
1/2 lb Lamb stew meat -- preferably leg
·
1/3
c Olive oil
·
3/4
lb Onions; diced large
·
4
ts Chopped garlic
·
2
ts Turmeric
·
1/4
ts Nutmeg
·
1/4
ts Ground cardamom
·
1
ts Crushed red pepper -- or to taste
·
1/2
ts Cinnamon
·
32
oz Can tomatoes; drain & chop
·
1
c Rich brown veal stock or
·
1
c Rich beef stock
·
1/3
lb Fresh spinach; wash & drained
·
1/2
c Yogurt
·
1
tb Grated lemon peel
·
Salt;
to taste
·
1/4
c Pine nuts* *Roasted at 350 F. for about 3 minutes.
Method:
Step 1
Sear lamb in the olive oil in a
cast-iron skillet or Dutch oven.
Step 2
Add the onions; saute them for 2
minutes; then add the garlic and saute it for 1 minute.
Step 3
Put in the turmeric, nutmeg, cardamom,
crushed red pepper and cinnamon and saute the mixture for 1 to 2 minutes more,
being careful not to burn the onions or garlic.
Step 4
Add the tomatoes and veal stock and
stir.
Step 5
Cover the dish and bake at 350 F. for
about 1 hour, until the meat is tender and begins to break up. Remove the dish
from the oven and add the spinach, stirring until the spinach is wilted and
blended in.
Step 6
Allow the stew to cool slightly.
Step 7
Add the yogurt, lemon peel and salt to
taste.
Step 8
Sprinkle with
roasted pine nuts.
Un mélange savoureux d'épices, de cardamome, d'huile
d'olive et de légumes frais entoure des morceaux d'agneau qui transporteront
vos papilles gustatives dans un pays lointain.
Ingrédients
·
2 1/2 lb de
viande de farine d'agneau - de préférence jambe
·
1/3 c Huile
d'olive
·
3/4 lb
d'oignons; en dés grand
·
4 cts d'ail
haché
·
2 ct curcuma
·
1/4 ts Noix de
muscade
·
1/4 ts
Cardamome au sol
·
1 c. Poivre
rouge écrasé - ou au goût
·
1/2 ct de
cannelle
·
32 oz Can
tomates; égoutter et couper
·
1 c Tranche de
veau brun riche ou
·
1 c Stock de
boeuf riche
·
1/3 lb
d'épinards frais; laver et drainer
·
1/2 c de yaourt
·
1 cuillère de
citron râpée
·
Sel; goûter
·
1/4 c Pignons *
* Rôti à 350 F. pendant environ 3 minutes.
Méthode :
Étape 1
Sear d'agneau dans l'huile d'olive dans une poêle en
fonte ou un four hollandais.
Étape 2
Ajouter les oignons; les sauter pendant 2 minutes; puis
ajouter l'ail et le sauter pendant 1 minute.
Étape 3
Mettez dans le curcuma, la muscade, la cardamome, le
poivron rouge écrasé et la cannelle et faites sauter le mélange pendant 1 à 2
minutes de plus, en prenant soin de ne pas brûler les oignons ou l'ail.
Étape 4
Ajouter les tomates et le morceau de veau et remuer.
Étape 5
Couvrir le plat et cuire à 350 F. pendant environ 1
heure, jusqu'à ce que la viande soit tendre et commence à se casser. Retirez le
plat du four et ajoutez les épinards, en remuant jusqu'à ce que les épinards
soient mélangés et mélangés.
Étape 6
Laissez le ragoût refroidir légèrement.
Étape 7
Ajouter le yaourt, le citron et le sel au goût.
Étape 8
Saupoudrez de noix de pin rôties.
Una
sabrosa mezcla de especias, cardamomo, aceite de oliva y verduras frescas
rodean tiernas piezas de cordero que transportarán sus papilas gustativas a una
tierra lejana.
Ingredientes:
·
2 1/2 libras carne de cordero estofado - preferiblemente
pierna
·
1/3 c Aceite de oliva
·
3/4 lb de cebollas; cortado en cuadritos
·
4 ts Ajo picado
·
2 ct de cúrcuma
·
1/4 ts Nutmeg
·
1/4 ts Tierra de cardamomo
·
1 ts Pimienta roja machacada - o al gusto
·
1/2 cucharada de canela
·
32 oz Can tomates; escurrir y cortar
·
1 c Tallo de ternera rica o
·
1 c Acciones de ternera rica
·
1/3 libra Espinaca fresca; lavar y escurrir
·
1/2 c de yogurt
·
1 cucharada de cáscara de limón
·
Sal; probar
·
1/4 c Piñones * * Asado a 350 F. durante unos 3 minutos.
Método
Paso 1
Sear
cordero en el aceite de oliva en una sartén de hierro fundido o horno holandés.
Paso 2
Agregue
las cebollas; saltearlos durante 2 minutos; luego agregue el ajo y sature
durante 1 minuto.
Paso 3
Ponga en
la cúrcuma, nuez moscada, cardamomo, pimienta roja machacada y canela y saltear
la mezcla de 1 a 2 minutos más, teniendo cuidado de no quemar las cebollas o el
ajo.
Etapa 4
Añadir
los tomates y el caldo de ternera y revolver.
Paso 5
Cubra el
plato y hornee a 350 F. durante aproximadamente 1 hora, hasta que la carne esté
tierna y empiece a romperse. Retire el plato del horno y agregue la espinaca,
revolviendo hasta que la espinaca se marchite y mezcle.
Paso 6
Deje que
el estofado se enfríe ligeramente.
Paso 7
Añadir el
yogur, la cáscara de limón y la sal al gusto.
Paso 8
Espolvorear
con piñones asados.
Source: http://www.afghankitchenrecipes.com/recipe/lamb-with-spinach/
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