Estofado de Res con Champigñones y Tannat (Beef Stew with Mushrooms and Tannat Wine)







Estofado de Res con Champigñones y Tannat (Beef Stew with Mushrooms and Tannat Wine)

If you are deep in the cold, dark winter doldrums, why not plan an evening jaunt to Uruguay with a meal typical of this country famous for itsbeef? No airplane tickets necessary! This stew is thick and velvety with chunky mushrooms and nose grabbing aromas of red wine and garlic. The best of Uruguay can be yours for the evening.


INGREDIENTS

2 tablespoons Olive Oil
1 large onion, chopped
2 pounds beef stew meat, cut into 1-inch pieces
1 pound cremini mushrooms, washed and halved
1 ½ cups plus 2 tablespoons Tannat (red wine)
1 clove garlic, minced
2 bay leaves
1 tablespoon all-purpose flour
1 teaspoon maggi seasoning
kosher salt and freshly ground black pepper

DIRECTIONS

Heat the olive oil in a large Dutch oven over medium heat. Add the onion and sauté for 1 minute. Add the beef cubes and cook until browned, about 7 minutes.
Add the mushrooms, 1 1/2 cups Tannat, garlic and bay leaves. Add salt and pepper, cover, and simmer the stew over medium heat for about 1 hour, 15 minutes. Uncover and check the liquid level occasionally, adding 1/2 cup of water (or Tannat) if the estofado looks dry.
The estofado is fully cooked once the beef is fork-tender. Mix the flour with the remaining 2 tablespoons of Tannat until it is smooth and free of lumps. Add to the simmering estafado, stir, and continue to simmer for another 5 minutes so that the stew thickens. Add the Maggi seasoning and stir to combine well.


Si vous êtes plongé dans le froid et le sombre marasme de l'hiver, pourquoi ne pas organiser une excursion en Uruguay avec un repas typique de ce pays célèbre pour sa bière? Aucun billet d'avion nécessaire! Ce ragoût est épais et velouté avec des champignons trapus et des arômes de vin rouge et d'ail. Le meilleur de l'Uruguay peut être le vôtre pour la soirée.


INGRÉDIENTS

2 cuillères à soupe d'huile d'olive
1 gros oignon, haché
2 livres de viande de ragoût de boeuf, coupé en morceaux de 1 pouce
1 livre de champignons cremini, lavés et coupés en deux
1 ½ tasse plus 2 cuillères à soupe de Tannat (vin rouge)
1 gousse d'ail émincée
2 feuilles de laurier
1 cuillère à soupe de farine tout usage
1 cuillère à café d'assaisonnement pour maggi
sel kasher et poivre noir fraîchement moulu

DIRECTIONS

Faire chauffer l'huile d'olive dans un grand faitout à feu moyen. Ajouter l'oignon et faire sauter pendant 1 minute. Ajouter les cubes de bœuf et cuire jusqu'à ce qu'ils soient dorés, environ 7 minutes.
Ajouter les champignons, 1 1/2 tasse de Tannat, l'ail et les feuilles de laurier. Ajouter le sel et le poivre, couvrir et laisser mijoter le ragoût à feu moyen pendant environ 1 heure et 15 minutes. Découvrir et vérifier le niveau de liquide à l'occasion, en ajoutant 1/2 tasse d'eau (ou Tannat) si l'estofado semble sec.
L'estofado est entièrement cuit une fois que le bœuf est tendre. Mélanger la farine avec les 2 cuillères à soupe restantes de Tannat jusqu'à ce qu'elle soit lisse et sans grumeaux. Ajouter à l'estafado mijotant, remuer, et continuer à laisser mijoter pendant 5 minutes de plus pour que le ragoût s'épaississe. Ajouter l'assaisonnement Maggi et remuer pour bien mélanger.


Si está sumido en el frío y oscuro estancamiento de invierno, ¿por qué no planea una excursión nocturna a Uruguay con una comida típica de este país famosa por itsbeef? ¡No se necesitan boletos de avión! Este guiso es espeso y aterciopelado, con champiñones gruesos y nariz con aromas de vino tinto y ajo. Lo mejor de Uruguay puede ser tuyo por la noche.


INGREDIENTES

2 cucharadas de aceite de oliva
1 cebolla grande, picada
2 libras de carne de estofado de carne de vacuno, cortada en trozos de 1 pulgada
1 libra de setas cremini, lavadas y partidas por la mitad
1 ½ tazas más 2 cucharadas de Tannat (vino tinto)
1 diente de ajo, picado
2 hojas de laurel
1 cucharada de harina para todo uso
1 cucharadita de condimento maggi
sal kosher y pimienta negra recién molida

DIRECCIONES

Caliente el aceite de oliva en un horno holandés grande a fuego medio. Agregue la cebolla y saltee durante 1 minuto. Agregue los cubos de carne y cocine hasta que se doren, aproximadamente 7 minutos.
Agregue los champiñones, 1 1/2 tazas de Tannat, ajo y hojas de laurel. Agregue sal y pimienta, cubra y cocine a fuego lento el estofado a fuego medio durante aproximadamente 1 hora, 15 minutos. Descubre y revisa el nivel del líquido de vez en cuando, agregando 1/2 taza de agua (o Tannat) si el estofado se ve seco.
El estofado está completamente cocinado una vez que la carne esté tierna. Mezcle la harina con las 2 cucharadas restantes de Tannat hasta que esté suave y sin grumos. Agregue al estafado hirviendo a fuego lento, revuelva y continúe cocinando a fuego lento durante otros 5 minutos para que el estofado se espese. Agregue el condimento Maggi y revuelva para combinar bien.


Source: http://thelatinkitchen.com/r/recipe/estofado-de-res-con-champignones-y-tannat-beef-stew-mushrooms-and-tannat-wine

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