Lime, yoghurt and coriander chilli sauce









Lime, yoghurt and coriander chilli sauce

Ingredients

1 large garlic clove, crushed
Juice of half a large lime
½ to 2 whole fresh Serrano chilli (depending on your taste. I have used other types of chilli with success)
½ to 2/3 tight-packed cup fresh coriander leaves
1 to 2 teaspoons sugar, or to taste
½ cup low-fat plain Greek yogurt
Salt and freshly ground black pepper to taste
More lime juice if needed

Instructions

1. Place the garlic clove in a coffee cup and squeeze the lime juice over it. Let stand 20 minutes while you gather the other ingredients.
2. Place the garlic, lime juice, chilli, coriander leaves, sugar, yogurt, salt and pepper into the bowl of a food processor and purée. Taste for balance. Refrigerate the bizbaz an hour or so to mellow, and use when cool.

Prep time: 1.5 hours (includes refrigeration time)
Cook time: 5 minutes
Total time: 1.55 minutes
Serves: 5 + people


Ingrédients

1 grosse gousse d'ail écrasée
Jus d'une demi-chaux
½ à 2 piments serrano entiers frais (selon votre goût, j'ai utilisé d'autres types de piments avec succès)
½ à 2/3 tasse tassée de feuilles de coriandre fraîche
1 à 2 cuillères à café de sucre, ou au goût
½ tasse de yogourt grec nature faible en gras
Sel et poivre noir fraîchement moulu au goût
Plus de jus de citron vert si nécessaire

Instructions

1. Placez la gousse d'ail dans une tasse à café et pressez dessus le jus de citron vert. Laisser reposer 20 minutes pendant que vous rassemblez les autres ingrédients.
2. Placer l'ail, le jus de citron vert, le piment, les feuilles de coriandre, le sucre, le yogourt, le sel et le poivre dans le bol du robot culinaire et réduire en purée. Goût pour l'équilibre. Réfrigérez le bizbaz une heure environ pour le moelleux et utilisez-le quand il fait frais.

Temps de préparation: 1,5 heure (comprend le temps de réfrigération) Temps de cuisson: 5 minutes Temps total: 1,55 minutes Portions: 5 + personnes


Ingredientes

1 diente de ajo grande, aplastado
Jugo de media lima grande
½ a 2 chiles Serrano frescos enteros (dependiendo de su gusto. He usado otros tipos de chile con éxito)
½ a 2/3 taza de hojas frescas de cilantro
1 a 2 cucharaditas de azúcar, o al gusto
½ taza de yogur griego bajo en grasa
Sal y pimienta negra recién molida al gusto
Más jugo de lima si es necesario

Instrucciones

1. Coloque el diente de ajo en una taza de café y exprima el jugo de limón sobre ella. Deje reposar 20 minutos mientras reúne los otros ingredientes.
2. Coloque el ajo, el jugo de lima, el chile, las hojas de cilantro, el azúcar, el yogur, la sal y la pimienta en el tazón de un procesador de alimentos y puré. Sabor por el equilibrio Refrigere el bizbaz una hora o más para suavizarlo, y úselo cuando esté frío.

Tiempo de preparación: 1.5 horas (incluye tiempo de refrigeración) Tiempo de cocción: 5 minutos Tiempo total: 1.55 minutos Sirve: 5 + personas


Source: http://www.somalikitchen.com/lime-yoghurt-and-coriander-chilli-sauce.html/

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