Hot and sour chicken broth









Hot and sour chicken broth

INGREDIENTS

1.5L (6 cups) chicken consomme or Massel chicken style liquid stock
2 whole star anise
1 cinnamon stick
4cm piece fresh ginger, peeled, thinly sliced
1 stalk lemongrass, bruised
2 (about 200g each) chicken breast fillets
4 cm piece fresh ginger, extra, peeled, cut into matchsticks
2 purple Asian shallots, thinly sliced
4 kaffir lime leaves, finely shredded
2 red birdseye chillies, seeded (optional), thinly sliced
1 cup (65g) bean sprouts
1 cup Vietnamese mint leaves
1 cup coriander leaves
1/4 cup (60ml) lime juice
2 tablespoons fish sauce

METHOD

Step 1

Place the consomme or stock, star anise, cinnamon stick, sliced ginger, lemongrass and chicken in a large saucepan. Place over high heat and bring to a simmer. Reduce heat to low and cook for 30 minutes or until chicken is cooked through and broth is fragrant. Use a slotted spoon to transfer the chicken to a bowl and set aside to cool slightly.

Step 2

Use your fingers to finely shred the chicken. Combine the extra ginger, shallots, lime leaves, chilli, bean sprouts, mint and coriander in a medium bowl.

Step 3

Strain the stock mixture through a fine sieve and discard the solids. Add the lime juice and fish sauce to the stock mixture. Taste and season with lime juice and fish sauce.

Step 4

Arrange the shredded chicken among serving bowls. Ladle the stock mixture over the chicken. Top with the herb salad and serve immediately.


INGRÉDIENTS

Consommation de poulet de 1,5 L (6 tasses) ou bouillon de poulet Massel
2 anis étoilé entier
1 bâton de cannelle
4 cm de morceau de gingembre frais, pelé, émincé
1 tige de citronnelle, meurtrie
2 filets de poitrine de poulet (environ 200g chacun)
4 cm de morceau de gingembre frais, extra, pelé, coupé en allumettes
2 échalotes d'Asie pourpres, émincées
4 feuilles de combava, finement broyées
2 piments rouges à poils d'oiseaux, épépinés (facultatif), émincés
1 tasse (65g) de germes de soja
1 tasse de feuilles de menthe vietnamienne
1 tasse de feuilles de coriandre
1/4 tasse (60ml) de jus de citron vert
2 cuillères à soupe de sauce de poisson

MÉTHODE

Étape 1

Placez le consommé ou le bouillon, l'anis étoilé, le bâton de cannelle, le gingembre tranché, la citronnelle et le poulet dans une grande casserole. Mettre à feu vif et laisser mijoter. Réduire le feu à doux et laisser cuire 30 minutes ou jusqu'à ce que le poulet soit cuit et que le bouillon soit parfumé. Utilisez une cuillère à rainure pour transférer le poulet dans un bol et mettre de côté pour refroidir légèrement.

Étape 2

Utilisez vos doigts pour déchiqueter finement le poulet. Mélanger le gingembre extra, les échalotes, les feuilles de lime, le piment, les germes de soja, la menthe et la coriandre dans un bol moyen.

Étape 3

Filtrer le mélange stock à travers un tamis fin et jeter les solides. Ajouter le jus de lime et la sauce de poisson au mélange de pâte. Goûter et assaisonner de jus de citron vert et de sauce de poisson.

Étape 4

Disposer le poulet râpé dans les bols de service. Versez le mélange de bouillon sur le poulet. Garnir de la salade d'herbes et servir immédiatement.


INGREDIENTES

1.5L (6 tazas) de consomé de pollo o caldo de pollo estilo Massel
2 anís estrellado
1 ramita de canela
Jengibre fresco de 4cm, pelado, finamente cortado
1 tallo de limoncillo, magullado
2 (aproximadamente 200 g cada uno) filetes de pechuga de pollo
Jengibre fresco de 4 cm, extra, pelado, cortado en cerillas
2 chalotes asiáticos púrpuras, en rodajas finas
4 hojas de lima Kaffir, finamente trituradas
2 chiles rojos para pájaro, sin semillas (opcional), en rodajas finas
1 taza (65g) de brotes de soja
1 taza de hojas de menta vietnamitas
1 taza de hojas de cilantro
1/4 taza (60 ml) de jugo de lima
2 cucharadas de salsa de pescado

MÉTODO

Paso 1

Coloque el consomé o el caldo, el anís estrellado, la ramita de canela, el jengibre cortado en rodajas, la hierba de limón y el pollo en una cacerola grande. Coloque a fuego alto y cocine a fuego lento. Reduzca el fuego a bajo y cocine durante 30 minutos o hasta que el pollo esté cocido y el caldo sea fragante. Use una cuchara con ranura para transferir el pollo a un recipiente y deje enfriar un poco.

Paso 2

Use sus dedos para triturar finamente el pollo. Combine el jengibre extra, los chalotes, las hojas de lima, el chile, los brotes de soja, la menta y el cilantro en un tazón mediano.

Paso 3

Cuele la mezcla madre a través de un tamiz fino y deseche los sólidos. Agregue el jugo de limón y la salsa de pescado a la mezcla madre. Pruebe y sazone con jugo de limón y salsa de pescado.

Etapa 4

Coloque el pollo desmenuzado entre los tazones para servir. Vierte la mezcla madre sobre el pollo. Cubra con la ensalada de hierbas y sirva inmediatamente.


Source: https://www.taste.com.au/recipes/hot-sour-chicken-broth/6370890b-a4f3-4a2e-b871-c55fc34bd063?r=recipes/vietnameserecipes&c=0d637267-16cc-4d5d-bc8b-c45a756adee8/Vietnamese%20recipes

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