Comber potato, asparagus and mussel broth




Comber potato, asparagus and mussel broth

Ingredients:

1.25 litre/ 2.1 pints of chicken stock
300g/ 11oz Comber potatoes, scrubbed and sliced
150g/ 5oz pearl onions, peeled
16 stems asparagus, trimmed
600g/ 1lb 6oz mussels, cleaned
75g/ 3oz butter
Salt and freshly ground black pepper
Wheaten bread, to serve

Instructions:

1. Bring the chicken stock to the boil in a saucepan. Add the potatoes and cook for 5 minutes, or until nearly tender.
2. Add the pearl onions and cook for a further two minutes. Add the asparagus and cook for another two minutes, or until all the vegetables are tender.
3. Remove the vegetables with a slotted spoon and set aside.
4. Simmer the stock until the volume of liquid has reduced by one third.
5. Check the mussels. If any are open, give them a tap on the work surface and if they don't close, throw them away. Add the mussels to the broth, cover and cook for 1-2 minutes, or until all the mussels are open.
6. Whisk in the butter, then return the vegetables to the pan and warm through. Season with salt, if needed, and freshly ground black pepper.
7. Serve the broth in bowls with crusty bread.



Ingrédients:

1,25 litre / 2,1 broches de poulet
300g / 11oz de pommes de terre Comber, frottées et tranchées
150 g / 5 oz d'oignons perlés, pelés
16 asperges de tiges, coupées
Moules 600g / 1lb de 6oz, nettoyées
75 g / 3 oz de beurre
Sel et poivre noir fraîchement moulu
Pain à blé, à servir

Instructions:

1. Apportez le poulet à ébullition dans une casserole. Ajouter les pommes de terre et cuire pendant 5 minutes, ou jusqu'à ce qu'elles soient presque tendre.
2. Ajoutez les oignons perlés et faites cuire pendant encore deux minutes. Ajouter les asperges et faire cuire pendant encore deux minutes, ou jusqu'à ce que tous les légumes soient tendres.
3. Retirez les légumes avec une cuillère à fente et mis de côté.
4. Mélanger le stock jusqu'à ce que le volume de liquide ait diminué d'un tiers.
5. Vérifiez les moules. Si certains sont ouverts, mettez-les sur la surface de travail et, s'ils ne se referment pas, les jeter. Ajouter les moules dans le bouillon, couvrir et cuire pendant 1-2 minutes, ou jusqu'à ce que toutes les moules soient ouvertes.
6. Fouetter le beurre, puis retourner les légumes dans la casserole et le réchauffer. Assaisonner avec du sel, si nécessaire, et du poivre noir fraîchement moulu.
7. Servir le bouillon dans des bols avec du pain croustillant.


Ingredientes:

1.25 litros / 2.1 pintas de caldo de pollo
300g / 11oz de papas comber, fregadas y rebanadas
150g / 5oz de cebolla perla, pelada
16 tallos de espárragos, cortados
600g / 1lb 6oz mejillones, limpiado
75g / 3oz de mantequilla
Sal y pimienta negra recién molida
Pan de trigo, para servir

Instrucciones:

1. Traiga el caldo de pollo a la ebullición en una cacerola. Agregue las papas y cocine durante 5 minutos, o hasta que estén casi tiernas.
2. Agregue las cebollitas y cocine durante otros dos minutos. Añadir los espárragos y cocinar por otros dos minutos, o hasta que todas las verduras estén tiernas.
3. Retire los vegetales con una cuchara ranurada y déjela a un lado.
4. Cocine a fuego lento hasta que el volumen de líquido se haya reducido en un tercio.
5. Revise los mejillones. Si alguno está abierto, darles un toque en la superficie de trabajo y si no se cierran, tirarlos. Añadir los mejillones al caldo, cubrir y cocinar durante 1-2 minutos, o hasta que todos los mejillones estén abiertos.
6. Batir la mantequilla, luego regresar las verduras a la sartén y calentar a través. Sazone con sal, si es necesario, y pimienta negra recién molida.
7. Servir el caldo en tazones con pan crujiente.


Source:https://www.discovernorthernireland.com/things-to-do/food-and-drink/traditional-northern-ireland-recipes/comber-potato-asparagus-and-muscle-broth/

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