Comber potato, asparagus and mussel broth
Comber potato, asparagus and mussel broth
Ingredients:
• 1.25 litre/ 2.1 pints of chicken stock
• 300g/ 11oz Comber potatoes, scrubbed and sliced
• 150g/ 5oz pearl onions, peeled
• 16 stems asparagus, trimmed
• 600g/ 1lb 6oz mussels, cleaned
• 75g/ 3oz butter
• Salt and freshly ground black pepper
• Wheaten bread, to serve
Instructions:
1. Bring the chicken stock to the boil in a saucepan. Add the potatoes and cook for 5 minutes, or until nearly tender.
2. Add the pearl onions and cook for a further two minutes. Add the asparagus and cook for another two minutes, or until all the vegetables are tender.
3. Remove the vegetables with a slotted spoon and set aside.
4. Simmer the stock until the volume of liquid has reduced by one third.
5. Check the mussels. If any are open, give them a tap on the work surface and if they don't close, throw them away. Add the mussels to the broth, cover and cook for 1-2 minutes, or until all the mussels are open.
6. Whisk in the butter, then return the vegetables to the pan and warm through. Season with salt, if needed, and freshly ground black pepper.
7. Serve the broth in bowls with crusty bread.
Ingrédients:
• 1,25 litre / 2,1 broches de poulet
• 300g / 11oz de pommes de terre Comber, frottées et tranchées
• 150 g / 5 oz d'oignons perlés, pelés
• 16 asperges de tiges, coupées
• Moules 600g / 1lb de 6oz, nettoyées
• 75 g / 3 oz de beurre
• Sel et poivre noir fraîchement moulu
• Pain à blé, à servir
Instructions:
1. Apportez le poulet à ébullition dans une casserole. Ajouter les pommes de terre et cuire pendant 5 minutes, ou jusqu'à ce qu'elles soient presque tendre.
2. Ajoutez les oignons perlés et faites cuire pendant encore deux minutes. Ajouter les asperges et faire cuire pendant encore deux minutes, ou jusqu'à ce que tous les légumes soient tendres.
3. Retirez les légumes avec une cuillère à fente et mis de côté.
4. Mélanger le stock jusqu'à ce que le volume de liquide ait diminué d'un tiers.
5. Vérifiez les moules. Si certains sont ouverts, mettez-les sur la surface de travail et, s'ils ne se referment pas, les jeter. Ajouter les moules dans le bouillon, couvrir et cuire pendant 1-2 minutes, ou jusqu'à ce que toutes les moules soient ouvertes.
6. Fouetter le beurre, puis retourner les légumes dans la casserole et le réchauffer. Assaisonner avec du sel, si nécessaire, et du poivre noir fraîchement moulu.
7. Servir le bouillon dans des bols avec du pain croustillant.
Ingredientes:
• 1.25 litros / 2.1 pintas de caldo de pollo
• 300g / 11oz de papas comber, fregadas y rebanadas
• 150g / 5oz de cebolla perla, pelada
• 16 tallos de espárragos, cortados
• 600g / 1lb 6oz mejillones, limpiado
• 75g / 3oz de mantequilla
• Sal y pimienta negra recién molida
• Pan de trigo, para servir
Instrucciones:
1. Traiga el caldo de pollo a la ebullición en una cacerola. Agregue las papas y cocine durante 5 minutos, o hasta que estén casi tiernas.
2. Agregue las cebollitas y cocine durante otros dos minutos. Añadir los espárragos y cocinar por otros dos minutos, o hasta que todas las verduras estén tiernas.
3. Retire los vegetales con una cuchara ranurada y déjela a un lado.
4. Cocine a fuego lento hasta que el volumen de líquido se haya reducido en un tercio.
5. Revise los mejillones. Si alguno está abierto, darles un toque en la superficie de trabajo y si no se cierran, tirarlos. Añadir los mejillones al caldo, cubrir y cocinar durante 1-2 minutos, o hasta que todos los mejillones estén abiertos.
6. Batir la mantequilla, luego regresar las verduras a la sartén y calentar a través. Sazone con sal, si es necesario, y pimienta negra recién molida.
7. Servir el caldo en tazones con pan crujiente.
Source:https://www.discovernorthernireland.com/things-to-do/food-and-drink/traditional-northern-ireland-recipes/comber-potato-asparagus-and-muscle-broth/
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